Els Nostres Vins


La Carta de Vins

Ziryab compta amb una variada selecció de vins procedents de les diferents regions vinícoles de Catalunya, un territori de vegades desconegut entre els estrangers que venen de visita a Barcelona. No obstant això, Catalunya és terra de vins fantàstics i de visita obligada per a provar algunes de les seves varietats autòctones com ara el Sumoll, Picapoll, Trepat…

Aquesta es la carta de vins actual (la canviem cada temporada, per portar-vos vins nous i frescos!)

vins 1

vins 2

 

D’altra banda, Ziryab té una cada cop més àmplia selecció de vins libanesos – difícils de trobar a Barcelona, ciutat ben allunyada de Beirut … En realitat però, el trajecte Beirut-Barcelona marca la ruta tradicional que els fenicis utilitzaven per comerciar amb béns a través del Mediterrani molt abans que ho fessin els romans, i és un fet poc conegut que la tradició de producció de vi al Líban es remunta uns 6.000 anys enrere.

Al Líban la major part de la producció es porta a terme a la vall de Bekaa, a la frontera amb Síria. La zona de Bekaa és molt fèrtil i està situada a una altitud mitjana de 1.000 metres, fets molt favorables per al creixement de les seves vinyes, que gaudeixen de molta pluja durant l’hivern i de molt Sol durant l’estiu.

Hi ha més d’una dotzena de cellers a la vall de Bekaa, produint en conjunt més de 6 milions d’ampolles de vi a l’any. Diversos d’aquests productors, incloent Château Ksara, Bodegues Altitudes i Château Musar, que estan ara a la carta del Ziryab, aportant vins meravellosos, amb cos i gustos fascinants …

Proveu també una sessió de tast de vins del Ziryab! Es pot fer de dues formes diferents: d’una manera més formal – grups de 8 o més persones acompanyats d’un sommelier (necessari reservar amb antelació) o d’una manera més espontània – a partir d’1 persona o més i sense sommelier (no cal reserva prèvia). Aquestes sessions t’ofereixen l’oportunitat de provar un nombre diferent de vins, així com de rebre targetes d’informació sobre cadascun dels vins i de les diferents regions vinícoles de Catalunya! Una forma divertida i senzilla de descobrir la varietat de vins locals – prova-ho tu mateix o acompanyat d’amic!