Un toc de Palestina a Barcelona…

Per a tots aquells a qui sempre us ha intrigat aquest Estat de l’Orient Mitjà però mai heu tingut l’oportunitat d’anar-hi, Ziryab us l’apropa i us ofereix una manera autèntica de tastar-lo. Taybeh és una cervesa elaborada per una familia palestina a la zona de la Rivera Occidental, al bell poble de Taybeh, envoltat de turons i a on el sol brilla gairebé tots els dies de l’any – un clima mediterrani i cosí germà del que gaudim aquí a Barcelona.

Degut al conflicte israelià-palestí, les dificultats a les que s’enfronten aquests valents productors són superiors a les de qualsevol altre, especialment amb les traves en l’exportació de mercaderies i els controls rigorosos als que són sotmesos, ja que tot el producte ha de passar i ser validat per Israel abans de poder ser enviat a la resta del món, la qual cosa sovint implica retards i una no continuïtat del servei.

Malgrat tots aquests obstacles, any rere any la família Khoury ha après a perseverar i a fer una cervesa fantàstica. Després dels acords d’Oslo aconseguits l’any 1993, i quan semblava que la pau podia fer-se realitat algun dia (una fita que lamentable i amb el pas del temps s’ha tornat cada cop més i més utòpica) la família Khoury va decidir engegar la primera cerveseria artesanal a l’Orient Mitjà i demostrar al món el que era capaç de produir Palestina. Agafant com a base els mètodes de producció tradicionals alemanys, van utilitzar la “llei de puresa” Alemanya per a garantir la no addicció de conservants o additius al producte final, mantenint així l’essència pura d’una bona cervesa i la no alteració dels seus sabors originals.

Tot i les dificultats mencionades, Ziryab importa cervesa Taybeh a través del seu distribuïdor amb seu a Copenhaguen, oferint una àmplia gama de gustos: Taybeh rossa, blanca, ambre i negra. Totes elles fantàstiques, sorprenents i saboroses, i que a més a més combinen a la perfecció amb les tapes fusió i les shishes que ofereix Ziryab.

Vine a provar el gust de Taybeh, directament dels turons de Palestina, i dóna suport als productors palestins! El poble de Taybeh també és famós per celebrar una festa de la cervesa o Oktoberfest tots els anys, i si aconsegueixes ser per allà en aquesta època és una meravellosa ocasió per a gaudir no només de la Taybeh directa de la fàbrica, sinó també de les delícies gastronòmiques de la regió – Heu de pensar que, a part de cervesa, els palestins tenen una de les millors cuines de l’Orient Mitjà!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *