Ubicació

Ziryab és un encantador restaurant ubicat en els carrerons de l’antiga ciutat medieval de Barcelona. Es va mudar a finals de 2018 al carrer de Grunyí, al barri del Born, adoptant un concepte nou de tapes del Mediterrani, an comptes del concepte original en 2012 de plats inspirats per l’orient mitjà. El local ara es troba amagat en un carreró sinuós prop del Museu Picasso, situat al carrer de Montcada. Aquest carrer, farcit de palaus construïts majoritàriament durant el segle XVII per acollir rics mercaders i nobles de Barcelona, respira un aire senyorial i encantador, no només per l’aspecte de les seves façanes, sinó també per l’estructura que posseeixen les construccions,  amb acollidors patis interiors on abans hi guardaven els cavalls i amples escales que porten a les habitacions principals. Actualment tots aquests antics palaus han estat reconvertits en museus i galeries, i Ziryab està just a una de les cantonades. El local evoca en si mateix l’encant d’aquesta part antiga de la ciutat, amb les seves parets de maó, els seus sostres alts i coberts de bigues de fusta i la seva personalitat eclèctica.

Tapes i Vins

A part de la seva extensa carta de vins, amb una selecció que avarca tota la regió de Catalunya així com grans bodegues de tota la zona mediterrània, Ziryab té una de les cartes de tapes més interessants i saboroses de tot Barcelona, sempre acabades de fer i amb ingredients de qualitat que barregen sabors locals i tradicionals amb d’altres del Mediterrani. Aquesta fusió d’elements aconsegueix crear plats interessant, gustosos i molt més sans que les clàssiques tapes fetes a base de fregits i que sovint es troben als restaurants de Barcelona.

Pa amb tomàquet fet a base de pa de vidre, oli d’olives verge extra d’una cooperativa catalana, i zaatar,  una barreja d’herbes que es fa servir molt a la cuina palestina i libanesa.

Patates braves fetes al forn amb 7 espècies. Formatge de halloumi embolcallat amb pernil serrà o cobert amb salsa de pesto vermell. Dàtils Medjoul embolcallats amb cansalada. Aquest són alguns exemples dels plats que fan salivar als clients una nit darrera l’altra! Per a gaudir d’una nit màgica només cal seguir unes senzilles indicacions: escollir una selecció d’entre els diferents plats, esperar a que la taula s’ompli amb els seus colors i olors i, finalment, compartir els meravellosos sabors amb la vostra parella o grup d’amics. L’equip del Ziryab està sempre a punt per rebre als clients, explicar-los els diferents ingredients i plats del menú i recomanar-los un vi que acompanyi a la perfecció el seu àpat. Al Ziryab no només provaràs super bones tapes, sinó que a més a més les gaudiràs amb un servei i un ambient irrepetibles.

Música y Ambient

L’atmosfera del Ziryab és sempre agradable, amb un fons musical que inclou clàssics del jazz, bossa nova i swing, entre d’altres. Ziryab també organitza sessions de tasts de vins per a grups amb reserva prèvia, en les quals un Sommelier experimentat acompanya als clients en un viatge màgic per a les diferents vinyes de Catalunya.

Vine i deixa’t endur per Ziryab. És íntim, és encantador, és animat, és Barcelona amb un Twist…

Carrer de Grunyi 5 , Barcelona (el Born)

Contact

Adreça:

Telèfon:
Email:

Migdia:
Sopars:

Carrer de Grunyi 5, Barcelona (el Born)

(+34) 931 874 210
info@ziryab.es

Des-de les 13:00 sense tancar
Cada nit fins les 00:00