ZiryBlog: Inspiracions Gastronòmiques

Secrets de la Ciutat Vella

“À la Z” Capítol 8 – Secrets de la Ciutat Vella
Benvinguts a la minisèrie de Ziryab, un vídeo bloc sobre diferents temes cada mes!
Subtítols disponibles en català, fent click al “cc”.

En aquest últim capítol, els propietaris Kate & Emlyn us porten a conèixer els secrets i llegendes del barri del Born on està ubicat el restaurant i lounge de shishes!

 

La llengua Màgica en el Ziryab

“À la Z” Capítol 7 – La llengua Màgica en el Ziryab
Benvinguts a la minisèrie de Ziryab, un vídeo bloc sobre diferents temes cada mes!
Subtítols disponibles en català, fent click al “cc”.

En aquest capítol de la mini-serie del Ziryab, “A la Z”, Verena i Federica, del Lounge, us explica els diferents desafiaments de ser sorda i atendre clients oients … comparteixen els moments especials i s’entrevisten a uns clients habituals perquè comparteixin la seva experiència com a client oient interactuant amb un equip totalment sord! Capítol molt guai … 🙂

 

La Vida és un Viatge: Equips multiculturals

“À la Z” Capítol 6 – la Vida és un Viatge: Equips multiculturals
Benvinguts a la minisèrie de Ziryab, un vídeo bloc sobre diferents temes cada mes!
Subtítols disponibles en català, fent click al “cc”.

En aquest capítol de la mini-serie del Ziryab, “A la Z”, Stanislava ens explica el viatge que va fer Ziryab per arribar a Al- Andalus al segle 8, i en parallel explica la riquesa de tenir un equip que és multicultural i gent que ha viscut experiències vitals tal com va viure Ziryab a la seva època….

 

 

Com preparar una shisha amb Amor!

“À la Z” Capítol 5 – Com preparar una shisha amb Amor!
Benvinguts a la minisèrie de Ziryab, un vídeo bloc sobre diferents temes cada mes!
Subtítols disponibles en català, fent click al “cc”.

L’equip del nostre lounge comparteixen els seus secrets per ajudar-vos a preparar la shisha perfecta! També expliquen una mica les diferents marques de tabac que tenen al Lounge (al-Fakher, Starbuzz, Fumari) i els més de 30 sabors que podeu escollir …

Vinspiracions: Selecció de vins en el Ziryab

“À la Z” Capítol 4 – Vinspiracions, selecció de vins en el Ziryab
Benvinguts a la minisèrie de Ziryab, un vídeo bloc sobre diferents temes cada mes!
Subtítols disponibles en català, fent click al “cc”.

Aquest capítol és sobre els nostres vins, i com els triem. Canviem els vins cada 3-4 mesos, seleccionant vins de petits cellers familiars amb història. Ens encanta la passió darrere de l’elaboració del vi i busquem vins que fan servir varietats locals menys conegudes, busquem mètodes d’elaboració inusuals, com quan fan els vins a l’estil romà, fent servir àmfores d’argila per a la fermentació i l’envelliment, o vins envellits sota terra … vins naturals, vins ecològics, vins biodinàmics. Tots els nostres vins són orgànics i tenen una història. Passeu a provar una copa!

Còctels & Shisha @ Ziryab

“À la Z” Capítol 3 – Còctels & Shisha @ Ziryab
Benvinguts a la minisèrie de Ziryab, un video blog de Ziryab sobre diferents temes cada mes.
Els subtítols disponibles en català fent clic a “cc”.

Aquest capítol és sobre el nostre Lounge, i allò que el fa especial. Gestionat completament per persones sordes, el nostre objectiu és construir ponts, aconseguir que la gent obri la ment i connecti a diferents nivells. No només això, sinó que la fantàstica qualitat de les shishas, els còctels i sensació de joia amagada fan que sigui una experiència que val la pena repetir…

El Viatge Culinari

Capítol 2: El Viatge Culinari
Benvinguts a la minisèrie de Ziryab, un video blog sobre diferents temes cada mes.
Els subtítols estan disponibles en català, fent clic al “cc”.

Aquest capítol parla del concepte de “viatge culinari”: sortir a un restaurant no es tracta només del menjar, és molt més que això. Sempre som molt conscients d’això a Ziryab i disposem de maneres i mitjans per transportar-vos a tota la Mediterrània!

Un Toc de Palestina a Barcelona…

Per a tots aquells a qui sempre us ha intrigat aquest Estat de l’Orient Mitjà però mai heu tingut l’oportunitat d’anar-hi, Ziryab us l’apropa i us ofereix una manera autèntica de tastar-lo. Taybeh és una cervesa elaborada per una familia palestina a la zona de la Rivera Occidental, al bell poble de Taybeh, envoltat de turons i a on el sol brilla gairebé tots els dies de l’any – un clima mediterrani i cosí germà del que gaudim aquí a Barcelona.

Degut al conflicte israelià-palestí, les dificultats a les que s’enfronten aquests valents productors són superiors a les de qualsevol altre, especialment amb les traves en l’exportació de mercaderies i els controls rigorosos als que són sotmesos, ja que tot el producte ha de passar i ser validat per Israel abans de poder ser enviat a la resta del món, la qual cosa sovint implica retards i una no continuïtat del servei.

Malgrat tots aquests obstacles, any rere any la família Khoury ha après a perseverar i a fer una cervesa fantàstica. Després dels acords d’Oslo aconseguits l’any 1993, i quan semblava que la pau podia fer-se realitat algun dia (una fita que lamentable i amb el pas del temps s’ha tornat cada cop més i més utòpica) la família Khoury va decidir engegar la primera cerveseria artesanal a l’Orient Mitjà i demostrar al món el que era capaç de produir Palestina. Agafant com a base els mètodes de producció tradicionals alemanys, van utilitzar la “llei de puresa” Alemanya per a garantir la no addicció de conservants o additius al producte final, mantenint així l’essència pura d’una bona cervesa i la no alteració dels seus sabors originals.

Tot i les dificultats mencionades, Ziryab importa cervesa Taybeh a través del seu distribuïdor amb seu a Copenhaguen, oferint una àmplia gama de gustos: Taybeh rossa, blanca, ambre i negra. Totes elles fantàstiques, sorprenents i saboroses, i que a més a més combinen a la perfecció amb les tapes fusió i les shishes que ofereix Ziryab.

Vine a provar el gust de Taybeh, directament dels turons de Palestina, i dóna suport als productors palestins! El poble de Taybeh també és famós per celebrar una festa de la cervesa o Oktoberfest tots els anys, i si aconsegueixes ser per allà en aquesta època és una meravellosa ocasió per a gaudir no només de la Taybeh directa de la fàbrica, sinó també de les delícies gastronòmiques de la regió – Heu de pensar que, a part de cervesa, els palestins tenen una de les millors cuines de l’Orient Mitjà!

El caliu del Ziryab: La Cinquena Corda de la Tardor

La tardor ha caigut, grisa, magnànima, prolixa al damunt de Barcelona.

El vent càlid de l’estiu s’ha anat perdent pels carrers, tot just llisca sobre els bassals que d’entre les pedres es formen i borden diferent, ara, els gossos a la tardor.

La llum grogua del restaurant es fon amb el paisatge. Sembla el pa més fumejant, sembla com si et volgués abrigar, el vi negre s’ha crescut roig i enorgullit, són belles les gotes sumades a les aigües que dibuixen els vidres, la fusta competeix en història amb la història del lloc.

De sobte un soroll. Banyen de llum el carrer, tot ballant uns correfocs. Són petards? Ara el món succeeix fora, l’escala s’ho perd deserta i des de les teulades la vida sembla una festa. Creus que al Bill Evans li importi que ningú sembli escoltar-lo?

El so s’allunya. Deixa rera seu un fum que s’escampa, el temps torna a fer la seva i ens descobreix a tots somrient. És l’hora de sopar.

Quelcom pica, quelcom crema, tot és fresc, l’olor del menjar li va bé a les espelmes. Mira dins, menja poc a poc, la gent sembla feliç. Un vent fred bufa i ningú el pot veure. Silenci.

Què hi havia en aquest lloc fa cent anys? Podria fer-me un apartament preciós. Per què m’agrada ésser ací?
L’encant. No es pot explicar i potser per això es diu així, perquè un encanteri màgic ha caigut sobre nosaltres. Com el que té aquesta casa. Com el que té la tardor. Com quan sona silenciós el llaüt del Ziryab a la foscor.

Vine a veure’ns.

(Poema escrit sobre Ziryab, que – segons la llegenda – va inventar la quinta corda del laüt)