Nuestra carta de vinos

Ziryab cuenta con una variada selección de vinos procedentes de las diferentes regiones vinícolas de Cataluña, un territorio a veces desconocido entre los extranjeros que vienen de visita en Barcelona. Sin embargo, Cataluña es tierra de vinos fantásticos y de visita obligada para probar algunas de sus variedades autóctonas como el Sumoll, Picapoll, Trepat …

Esta es la carta de vinos actual (la cambiamos cada temporada, para traeros vinos nuevos y frescos!)
Las descripciones están en Catalán, pronto las pondremos en Castellano, disculpad las molestias 

TINTOS

  

TINTOS MÁS LIGEROS 

Cataluña

PARA-ROQUES (Sumoll viña vieja  3m  Penedès) 23.00
Elegante, amable. Fruta negra y frambuesa; maceración carbónica durante la vinificación.
–> un vi elaborat amb la varietat sumoll, un raïm que va anar desapareixent del Penedès i que ara s’està recuperant. Elaborat per un celler que treballa amb agricultura ecològica. De Llorenç del Penedès, Tarragona.

GANA
(Garnacha  Conca de Barberà) afrutado, vivo. natural! 4.50 22.00
–> un vi descrit com «honest i transparent» per l’enòleg. Vi 100% natural, buscant la més pura expressió de la Garnatxa. La vinya es troba a l’Espluga de Francolí i data de l’any 1890. Projecte familiar, treballant amb varietats de raïm autòctones de la comarca, com la Trepat, Perallada, Monastrell i Garrut. Agricultura ecològica, intervenció mínima. La primera anyada d’aquest raïm va ser l’any 2009 i des d’aleshores cada any surt millor!

Grecia

MAVRO KALAVRYTINO (Mavro  12m  Peloponnese) 27.00
Fruta roja tirando a maduro, con un toque de especia.
–> De la regió vinícola grega del Peloponès, un celler anomenat Tetramythos dirigit pels germans Spanos. La varietat de raïm és d’aquesta regió i està recuperada per aquest enòleg. És una varietat difícil de cultivar però molt gratificant quan es transforma en vi. És un vi elegant i vibrant.

MEDIO CUERPO


Cataluña

TREMPAT (Trepat  5m  Conca de Barberà) floral, fresa salvaje. 26.00
BATLLIU NERO (Pinot Noir  Costers Segre) elegante Pinot de altitud. 33.00

Resto de España

GALLINITA CIEGA (Tempranillo joven  9m  Ribera del Duero)  5.10/25.00
Explosión de fruta roja (maceración carbónica), largo en boca.
–> Anyada 2019. Tempranillo 100% de Ribera del Duero amb 9 mesos de criança en bótes de roure francès. Tal com descriu el celler, «Su nombre surge de los recuerdos de la infancia, cuando jugábamos a encontrarnos con los ojos tapados, momentos llenos de brisas, tierra, meriendas, desayunos, sol, bicicleta, lágrimas, abuelos, vendimia, uva.»

SUPERNOVA
(Mantonegro viña vieja  13m  Mallorca) 25.50
Fresco, concentrado, jugoso.

–> Petita producció del celler «Ca’n Verdura Viticultors» de Mallorca, D.O. Binissalem. Projecte personal de Tomeu Llabrés que va començar en un garatge l’any 2012. Els vins d’aquest celler són monovarietats i coneguts pel seu caràcter mediterrani i per la recuperació de varietats autòctones de l’illa. Verema manual. Vinyes velles de 60 anys.

TEIXUGO (Caiño Longo, Sousón  18m  Galicia) balsámico, mineral. 29.00
–> De la vall d’Avia, un vi elaborat amb varietats locals. Vi elegant, fi i afruitat. Fermentació espontània del most de raïm amb el raïm sencer, en bótes obertes. Premsat lleuger i criança de més de 12 mesos en bótes grans de roure francès
de 1500l. Producció limitada d’unes 1520 ampolles.

Francia

SEVEN SUMMIT (Syrah & otros)  7m  Languedoc-Roussillon)  28.00
Tánico, seco, presente.
–> elaborat amb una maceració de 10 dies amb totes les parts del raïm, per donar-li un toc fresc i verd perfecte per a l’estiu. Criança de 7 mesos en bótes de roure. 3 varietats de raïm: Mourvèdre, Syrah, Carinyena.

Italia
 ETNA ROSSO (Nerelo Mascalese, hormigón 12m  Sicily) 40.00
    Un tinto siciliano con cáracter volcánico.
–> raïm cultivat als flancs del volcà Etna, a 500m d’altitud. El vi reposa 9 mesos en dipòsits d’acer inoxidable i després en roure,
i manté una bella frescor representativa d’aquesta regió.

CON CUERPO

Cataluña

ERAVI INHERENT (Garnacha T.  4m  Penedès) • cereza negra; largo. 32.00
–> Del poble d’Alba, Penedès. Un jove enòleg solitari que viu en una antiga masia preciosa al mig del bosc, elaborant els seus vins amb una gran passió. Fermentació en acer inoxidable seguida d’una criança de 4 mesos en bótes de
roure francès usades.

790 PECATS (Garnacha, Syrah + 10m  Penedès) delicado; pecador. 36.50
–> Una joia de la bodega Loxarel al Penedès. 

SANG DE SAULÓ (Merlot  Alella) • profundidad, fruta roja intensa.  5.60/27.00
–> Anyada 2021. Agricultura orgànica. Verema manual i fermentació amb llevats salvatges.
Sense sucres ni sulfits afegits.


SERRES VELLES (Carinyena  6m  Penedès) • vivo, fruta madura.  35.00
–> De la bodega de Montrubí. Verema manual i fermentació en inox amb control de temperatura. Premsa suau i criança durant 6m en bótes de roure francés. 

 CUERPO Y FINEZA ABSOLUTA

Líbano

CHATEAU MUSAR ROUGE 2017 57.50
                            Finura de Bordeus con carácter mediterráneo.                             
Valle del Bekaa; bodega Chateau Musar
Cabernet Sauvignon, Carignan, Cinsault
12m en barricas de roble francés

Cataluña

CLOS GALENA 2019 59.00
                                                                   Un coupage fabuloso del Priorato.                                                                     
D.O.Q. Priorat
40% Garnacha, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Cariñena, 20% Syrah
12m en barricas de roble francés

 Eslovenia

MOVIA VELIKO RDECE 2011 (Natural!)  65.50
Profundo y largo en boca, seco, sedoso.
Goriška Brda, Primorski
70% Merlot, 20% Pinot Noir, 10% Cabernet Sauvignon
6 años en barricas de roble francés

 Ribera del Duero

DOMINIO DEL ÁGUILA RESERVA 2020  78.50
Fino, serio, elegante.
D.O. Ribera del Duero. Bodega del Águila
100% Tempranillo
27m en barricas de roble francés

Rioja

200 MONGES RESERVA RIOJA
Se deshace en la boca.
Reserva 2013   69.00
Gran Reserva 2007  95.00
D.O.Q. Rioja
85% Tempranillo, 10% Graciano, 5% Garnacha
20m en barricas de roble francés y americano

¡Prueba una cata vertical (añadas diferentes)!

VINO «ORANGE» (MACERACIÓN CON PIELES)

Cataluña

AUS ORANGE (Pansa blanca + rosada  PIELES 2m*  Alella) 5.40/ 26.50
Salino, largo, equilibrado.
–> Anyada 2022. De la bodega Alta Alella (Pujol Busquets Guillen). Se sotmet a un premsat suau, i després una fermentació espontánea en àmfora de «sauló» (un árido compuesto de arcillas, sorra i limos) durant 2 mesos. La forma de l’àmfora (forma ovalada) crea un «battonage» natural (barreja dels sediments en el vi). Les vinyes es troben al costat d’un parc natural a la costa mediterrània. Verema manual. Dada curiosa: el celler rep el nom de «el celler dels ocells», i cada vi rep el nom d’un dels ocells que es troben al parc natural proper, que acudeixen regularment a visitar les vinyes.

Resto de España

NAUDA (Sauv. blanc, Macabeu, pieles 11m  Rioja) fresca acidez. 28.00
–> Anyada 2022. De Villalba a la Rioja, el celler és Alonso y Pedrajo. Vi ecològic natural. Maceració llarga amb la pell seguit d’una criança en roure amb sediments de raïm. Les vinyes es troben al punt més alt de Rioja i s’elaboren amb la mínima intervenció. Vi de cos mitjà, sense filtrar i sense clarificar.

REVOLUCIÓ SOLAR (Garnacha, pieles 3m  Priorato)  35.00
Frutos secos en boca, recuerdos de vinos de Jeréz, vino complejo, pídelo con comida.
–> Anyada 2022. De la fantàstica comarca vitivinícola del Priorat, habitualment coneguda pels seus negres amb cos, i característic pels seus sòls de pissarra. Contacte amb la pell durant 3 mesos seguits d’un envelliment de 12 mesos en ampolla abans de ser embotellat.

ROSADOS

Turquia

PASAELI BLUSH (Çalkarasi,  sur oeste de Turquia) seco, ligero 5.20/25.00
–> Pasaeli és un celler familiar fundat l’any 2000 per Seyit Karagözoglu amb un amic italià. Les vinyes estan escampades per la costa oest on reben una bona brisa del mar Egeu i de Màrmara, que aporten una certa salinitat als vins. Elaborat amb una varietat de raïm local de la regió.

Cataluña

AMFITEATRE (Sumoll, Xarel·lo 7m  Penedès) elegante fruta madura.  27.00
–> Un vi de vinyes velles de més de 80 anys. Agricultura ecològica i vi elaborat en una masia antiga. Contacte amb la pell, fermentació salvatge i envellit en àmfores d’argila. Petita producció de només 1286 ampolles.

Resto de España

FORLONG (Tintilla de Rota, Cab. Sauvignon  Cadiz) 26.50
Sedoso, fresco, con textura y cuerpo en boca.
–> No és comú trobar un vi rosat a Cadis. Versàtil i fàcil de maridar amb molts plats. 60% Cab Sav, 30% Tintilla de Rota. 35 dies de fermentació. La bodega Forlong va començar l’any 2007 i es troba en una antiga finca/masia anomenada «El Olivar del Forlón», recuperant les varietats antigues de la comarca. Pel que fa al nom de Forlong, l’enòleg es va inspirar en l’antic propietari d’aquesta casa, el britànic Peter Forlong, combinat amb la idea que aquest vi havia estat un somni «for long time»… 😉

BLANCOS

MÁS BIEN SECOS

Cataluña

MISTERIÓS (Xarel·lo viña vieja  5m*  Penedès) cremoso, textura. 25.50
–> Anyada 2020. De la zona del Serral del Lavern/Subirats. Bodega Jardí de los Sentits. Fermentació en contacte amb la pell durant 3 hores, creant suaument el most de raïm, després fermenta (amb llevats preparats una setmana abans) en dipòsits d’acer inoxidable durant un període més o menys llarg segons l’acidesa que desenvolupi el vi. El vi passa 2 mesos de «battonage» (remenant els sediments per donar textura) i 5 mesos en bótes de roure francès. Les vinyes es troben dins d’un bosc, donant una bella mineralitat al vi. Dada curiosa: aquest vi va rebre el seu nom (Misterios) perquè presenta una mineralitat definida, un dels aspectes més misteriosos del caràcter d’un vi…

Resto de España

EL PINTO (Palomino  Cadiz) fresco, elegante. 24.00
–> Anyada 2022. Del sud d’Espanya, amb mètodes d’elaboració de vi biodinàmics.
Tots els aspectes d’aquest vi s’han fet manualment, inclòs l’etiquetatge i l’embotellament.

ALBARIÑO CAZAPITAS (Albariño  Galicia) • cítrico refrescante. 28.00

AD LIBITUM (Maturana Blanca  5m*  Rioja) untuoso, goloso. 4.90/23.50
–> Anyada 2022. De la bodega Juan Carlos Sancha de Rioja. El most de raïm després d’un lleuger premsat vertical es cria durant 5 mesos en bótes de roure francès de 500l, amb els sediments del raïm. Vinyes cultivades a 500 m d’altitud a la vall de Najerilla en terrasses escarpades on la verema manual és imprescindible. No és una gran producció, només 4000 ampolles d’aquest vi. Dada curiosa: aquesta varietat de raïm (Maturana Blanca) va ser la primera referència escrita trobada de vins de Rioja, a l’any 1622.

OCAMPO (Listán Blanco  9m*  Tenerife) mineral, un toque volcánico. 37.00
–> Anyada 2020. Vinya de la família López Díaz. El raïm fermenta amb els seus propis llevats en grans bótes de roure francès durant uns 9 mesos, amb els sediments del raïm. La vinya va ser una de les primeres plantades a aquesta illa i, per tant, avui dia és una de les més prestigioses. La seva altitud oscil·la entre els 100 i els 1000 m sobre el nivell del mar. Sòls volcànics. Petita producció de 3300 ampolles.

Francia

SAINT VÉRAN (Chardonnay  12m  Borgoña) cítrica mineralidad.  47.00
–> Anyada 2021. Del celler de la família Paquet. Fermentació malolàctica 70% en bótes de roure i 30% en acer inoxidable, seguida d’una criança de 4 mesos en dipòsits d’acer inoxidable amb els sediments del raïm. Aquesta vinya està formada per 10 parcel·les diferents, i el celler és de dos germans.

Grecia

SAVATIANO (Savatiano  Attica) aromático, buena acidez.  26.50
–> Anyada 2022. La verema es fa a la nit i després el raïm fermenta en el seu propi llevat durant 10 dies en acer inoxidable. Cada 24h es treu el 10% del vi que hi ha al fons del dipòsit i s’hi posa el raïm fresc. Després es fa una criança de 10 mesos amb els sediments del raïm. Les vinyes es troben en una de les zones més càlides i seques de Grècia, una zona humida amb brises marines fresques. Dada curiosa: aquesta varietat és coneguda com el «raïm del dissabte» i és una de les més plantades de tot el país.

AFRUTADITO

Cataluña

LA GRAVERA (Garnacha,  Costers del Segre) funky, sin filtrar.  24.00
–> Del celler Lagravera. natural, premsat amb l’antic mètode de trepitjar el raïm, i fermentat amb els seus propis llevats de most natural. Fermentació malolàctica natural seguida de 2 mesos en acer inoxidable amb sediments de raïm. La vinya es troba a prop de les muntanyes dels Pirineus. Van recuperar un parcel vell de 1889 que contenia 24 varietats de raïm diferents! I tres d’ells només es trobaven aquí, enlloc més a tot el món..

VITXA (cupage de 4 variedades locales  Penedès) melón, cítrico.  4.50/ 19.50
–> Anyada 2022. De la bodega Humanvins. Dada curiosa: l’etiqueta és un homenatge a tots els que treballen a la vinya.

CORA (Moscato, Xarel·lo   Penedès) notas de almendra y melocotón.  22.00
–> Anyada 2022. La fermentació es realitza mitjançant el contacte de la pell amb el raïm durant unes 6 hores per respectar els aromes primaris de la fruita i evitar l’oxidació. A continuació, el vi s’envelleix en àmfores d’argila de 100l. El celler va ser iniciat per Josep Mitjans amb només 16 anys, que va trencar la tradició d’aquesta vinya d’elaborar prèviament vins de gran producció de baixa qualitat; en canvi, va començar a fer només 1000 ampolles i de més qualitat. Dada curiosa: el vi s’elabora amb mètodes biodinàmics segons el calendari lunar, i tindrà un gust diferent segons la fase en què el beguis.

España

LA LLEONA (Xarel·lo  4m*  Tarragona) salino, mediterráneo.  23.00
–> Anyada 2022. Elaborat amb el raïm Xarel·lo, conegut a la comarca com «Cartoixà de la Marina». De l’Alt de Tarragona, al sud de les zones vinícoles de Catalunya. Celler anomenat tanca els Ulls. Verema manual i selecció de raïm, seguida de 6 dies de contacte amb la pell i premsat suau. Fermentació lenta i criança de 4 mesos amb els sediments del raïm. Les vinyes es troben a l’antiga masia i celler «Camino del Rio», i envoltades de bosc i plantacions d’ametllers, i altres fruits. La brisa marina és molt present en aquesta vinya i expressada en el vi.

CANTAYANO (Verdejo  6m*  Castilla León) un Verdejo más serio. 27.00

ALGO MÁS ESPECIAL. LOS BLANCOS DE RIOJA HAN VUELTO!

200 MONGES GRAN RESERVA BLANCO 2008 profundo, excepcional.  72.50
D.O.C. Rioja (España) 100%Viura (Macabeu)  24m roble francés

PIRATA (MAGNUM, 1.5L) 2016 (Natural!) aromático, especiado, discreto, muy vivo.  135.50
Rioja/Segovia (España) bodegas Contador Verdejo, Viura, Garnatxa, Malvasía (viña vieja)  7m, sin filtrar i anormal

ESPUMOSO

Cataluña

Cava

LOXAREL GARNACHA BLANCA fresco, original.  4.90 24.50
(Garnacha, 15m crianza en botella, brut nature  Penedès)

Ancestrals
“Ancestral” es el método más antiguo de hacer espumoso, con una sola fermentación en botella.

AL ROSA ANCESTRAL
(Macabeu, Xarel·lo, Sumoll)  5.40/ 27.00
–> És inusual trobar un cava fet només de Sauvignon Blanc. Raïm cultivat a 700m d’altitud. Vins que intenten recuperar raïms autòctons i representen el «terroir». Agricultura ecològica i biodinàmica. Elaborat amb el mètode «champenoise» d’elaboració de vins escumosos.

SHHHHH! ANCESTRAL (Parellada) delicoso toque de frutos secos 28.00

Resto de España

FRANCISCO DE CALA VERMUT ESPUMOSO  32.00
Cadiz (España), Bodegas Reyes Magos
Palomino & Pedro Ximenez (Oloroso 16 años y Pedro Ximenez 5 años)
Vermut espumoso – bastante único en el mundo! Hecho con el método “Champenoise”. Dulce y refrescante.  

Francia

CHAMPAGNE LARMANDIER EXTRA BRUT  76.00
A.O.C. Champagne 100% Chardonnay  24m – biodinámico
De un productor con consciencia. Notas tostadas, cítrico, fresco

POST-DINNER SPECIALS

Pansal del Calàs dulce 1998 (Capçanes)
5.50 (100ml) 27.00 (500ml)
Crianza en barrica. Viñas viejas de Garnacha (16.5% alc.)

És Poma Mistela   5.90 (100ml) 29.00 (500ml)
Semi-dulce fortificado, garnacha del Empordà mezclado con zumo de manzana de la zona de Girona (15.5% vol.)   

Sereno “rancio” (La Vinyeta)   5.10 (100ml) 25.00 (500ml)
Del Empordà. Hecho con Garnacha (15.5% alc.)