VINS @ ZIRYAB hivern 2020-2021

Ziryab compta amb una variada selecció de vins procedents de les diferents regions vinícoles de Catalunya, un territori de vegades desconegut entre els estrangers que venen de visita a Barcelona. No obstant això, Catalunya és terra de vins fantàstics i de visita obligada per a provar algunes de les seves varietats autòctones com ara el Sumoll, Picapoll, Trepat…

Aquesta es la carta de vins actual (la canviem cada temporada, per portar-vos vins nous i frescos!)
Vins per copa els tenim a la pissarra en el local!

NEGRES

CLOS MONTBLANC ÚNIC TREPAT 2016 (+) fruita, especia, mineralitat. 19.50
D.O. Conca de Barberà (Catalunya) 100% Trepat (varietat autòctona)  10-12m (roure francès i americà)  

DAVID DUBAND BOURGOGNE ROUGE 2017 (+) Pinot afruitat i sedós. 28.50
Borgonya (França) 100% Pinot Noir  14m (roure francès) sense filtrar

CLOS D’ESTIMA 2017 (++) floral, violeta, balsàmic, vi elegant de mig cos.  18.00
D.O. Penedès Syrah & Ull de Llebre (Tempranillo)  4m (roure francès)

CHATEAU MUSAR JEUNE ROUGE 2017 (++) vi amb cos, equilibrat, afruitat.  26.50
D.O. Vall del Bekaa (Líban) 45% Cinsault, 45% Syrah, 10% Cabernet Sauvignon vi vegà

NONA 2018 (PRIORAT) (++) fruita madura i seductora, un toc d’herbes aromàtiques.  25.00
D.O.Q. Priorat (Bodega: Escala Dei) Garnatxa, Merlot & Syrah  10m

JASPI MARAGDA COCA I FITO 2014 (+++) corpulent, complexe, vinyes velles, llarg.       D.O. Montsant Garnatxa, Carinyena, Syrah  12m (roure francès i americà)   24.50

FORLONG TINTILLA 2016 (+++) pebre, fruita vermella, herbes aromàtiques.  29.00
V.T. Cadiz 100% Tintilla Rota (Graciano)  6m en argila, 10m roure

FINCA SANGUIJUELA F. SCHATZ 2010(+++) sec, llarg, equilibrat, attractiu.
D.O. Sierras de Málaga Tempranillo, Syrah, Merlot, Cab. Sav.  12m (roure francès i americà)  30.00

PAGO DE LOS CAPELLANES CRIANZA (RIBERA DEL DUERO) 2017 (+++)   29.50                 
Suau, clàssic i elegant Ribera amb criança.
D.O. Ribera del Duero 100% Tempranillo  12m (roure francès)

200 MONGES SELECCIÓN ESPECIAL TINTO 2005 (+++) es desfa a la boca.
D.O.Q. Rioja 100% Tempranillo  18m prova una cata vertical (diferents anyades)
anyada 2005    53.00   anyada 1999   82.00     anyada 1994 vintage   95.00

CHATEAU MUSAR ROUGE 2012 (+++) Un dels millors productors libanesos.  
D.O. Vall del Bekaa (Líban) Cabernet Sauvignon & Cinsault  12m roure, 12m ciment, 48m ampolla  45.00

PELS AMANTS DELS VINS NATURALS:                                     

                             SENSE FILTRAR, SENSE CENSURA, DESPULLAT…

VINO ROSSO 2019 (+) lleuger, divertit, un punt refrescant de carbonic natural.   18.50
Piamonte (Italia; bodega: Cascina Tavijn) Barbera, Freisa

BANDITA 2019 (++) el germà gran del “vino rosso”, més cos i intensitat.  23.00
Piamonte (Italia; bodega: Cascina Tavijn) 100% Barbera

SEXTO ELEMENTO 2017 (++) rústic, elegant, vinyes velles, varietat autòctona.   26.00
València 100% Bobal (varietat valenciana recuperada)

BLANCS

L’ARRAONA 2018 (+) afruitat, mig cos, vi fet per una cooperativa en la Collserola.  19.00
D.O. Catalunya (celler: l’Olivera Cooperativa Can Calopa) Xarel·lo, Chardonnay  5m

TE HAS PASADO TRES PUEBLOS VERDEJO 2019 (+) Verdejo orgànic.   20.00
D.O. Rueda 100% Verdejo vegà certificat (sense fer server ous per treure sediments del vi)
Aquest verdejo ha passat 4 mesos amb les seves mares, que li aporta més textura i cos.

TERRA FERMA GEWÜRTZTRAMINER 2019 (+) aromàtic, tropical, afruitadet.   19.00
D.O. Costers del Segre Gewürtztraminer & Sauvignon blanc vegà certificat
Fruita tropical (lichi!) en nas, sec però amb molta fruita i aroma, perfecte per gaudir amb aperitiu.

KOMO KABRAS ALBARIÑO BARRICA 2019 (++) sec, mineral, gastronòmic.   22.00
D.O. Barbanza e Iria (Galicia; bodega: Adega entre os Rios) 100% Albariño  9m
Bodega de qualitat elaborant vins Gallecs frescos i directes. Aquest és un albariño amb criança en roure.

BALANOZ CHARDONNAY 2016 (++) cremós amb criança en roure.  29.00
A.O.C. Côtes du Jura (França; celler: Berthet- Bondet) 100% Chardonnay  12m
Un Chardonnay deliciós i refrescant, amb una criança subtil en roure, de la part est de França.

PELS AMANTS DELS VINS NATURALS:                                     

                             SENSE FILTRAR, SENSE CENSURA, DESPULLAT…

RING RING RIESLING 2018 (+) un Riesling sec però succulent i aromàtic.    25.00
Granada, Andalusia (bodega: Barranco Oscuro) 100% Riesling  10m
Un dels primers pioners dels vins naturals en Espanya. Bodega ubicada a prop de Granada amb 1300m d’altitud.

XAREL·LO AMB LÍAS 2019 (+) acidesa cítrica & eléctrica.   22.00
Penedès (Bodega: Vinyes Singulars) 100% Xarel·lo 3 mesos amb lías                                                                                

Un altre productor fabulós de vins naturals, en el cor del Penedès.

MOVIA GREDIC FRIULANO  2018 (++) suau, fragrancia, sense filtrar.  23.00
D.O. Goriska Brda (Eslovènia, costa mediterrània) 100% Friulano (Sav. verde) 12m (roure esloveno)

Productor top en Eslovènia fent vins naturals de qualitat i amb consciencia, des del 1820. 

TALEIA BRISAT 2017 (+++) intens, intrigant, discret però present.  29.00
D.O. Costers del Segre Sauvignon blanc & Semillon  12m fermentat en cubos de pedra del segle 12.
Productor fantàstic que treballa amb vinyes velles i fa vins de alta qualitat en altidud.   

ORANGE TERRA 2018 (+++) aperitiu perfecte per començar l’apat o bé maridar.  28.00
Manchuela (Castilla la Mancha) 100% Tardana (varietat autòctona)

El “vi taronja” esta fet amb llarga maceració amb les pells, mètode històric de fer vins a l’est Mediterrrani.  

ROSAT

“Un dia sense vi és com un dia sense sol…”

                                                                                     (Una frase típica de Provença)

VOLUBILIA GRIS 2019  sec, delicat, estil Provença.   19.50
Meknès (Marroc) Marselan & Caladoc
Ubicat a prop del poble pre-romà Volubilis, reconegut pel UNESCO. Vi d’altitud fet a 800m. 

PELS AMANTS DELS VINS NATURALS:                                     

                             SENSE FILTRAR, SENSE CENSURA, DESPULLAT…

EL PLANTARGA TREPAT 2019 divertit, afruitat, deliciós roast.    22.00
Conca de Barberà (bodega: Celler Carlania) 100% Trepat (varietat autòctona)   
Bodega preciosa entre boscos i ocellets.

ESCUMÓS

L’ALBA AL TURÓ ANCESTRAL MACABEU 2018 herbes seques, fresc, misteri.
Catalunya 100% Macabeu
“Ancestral” és un mètode antic de fer escumosos, descobert per error al segle XVI. A diferència dels caves normals o els xampanys, no s’hi afegeix sucre i el suc de raïm fermenta completament en una ampolla, naturalment. Són divertits, més lleugers i menys secs que altres escumosos.  19.00

MASIA CAL SALINES BRUT NAT. RESERVA 2016 sec, elegant, sense filtrar.
D.O. Cava 100% Subirat Parent  20m
Enòleg que garanteix una intervenció mínima en el procés, produint vins sincers i de qualitat.  25.00

SIDRA DEL SUR FUENTE GUIJARRO 2015 poma amb bon gust.
Sierra Nevada (Andalucia)
Una sidra natural, sense additius o sulfits afegits. Fet només de poma d’alta muntanya, a 2000m d’altitud. Elaborat utilitzant el mètode clàssic d’escumosos, el “champenoise”. Li podries dir un “xampany de poma”…   15.00

CHAMPAGNE LECLERC BRIANT BRUT ORGANIC moments especials.
A.O.C. Champagne (França) Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir  30m
Un xampany meravellós d’un productor ecològic que fa les coses bé. Notes torradetes, cítric, elegant. 49.00

DOLÇ POST-SOPAR


TERRENAL D’ALBERT DOLÇ 2017
dolç negre deliciós per pecats post-sopar.
D.O. Tarragona Garnatxa & Cabernet Sauvignon   10m (barriques petites)
Vi naturalment dolç (la fermentació s’atura de forma natural baixant temperatures). Collita tardana parcial i un 10% del vi és de “solera”, amb vi afegit de totes les collites des del 2015.  5.10/ (100ml)….. 19.50/ (375ml)

 

SEC POST-SOPAR

DE ALBERTO DORADO una veritable odissea – tant un viatge com un destí
D.O. Rueda 100% Verdejo
Un vi fabulós fet amb envelliment oxidatiu (envellit en contacte amb oxigen), en aquest cas a “damajoanes”, àmfores o altres contenidors oberts, generalment fets de vidre o argila. Complex i llarg en boca, amb notes de fruits secs i vainilla. El vi s’elabora amb el sistema de “soleres”, afegint vi que s’ha acumulat de cada collita, des de 70 anys. Aquest és un mètode tradicional transmès a través de diverses generacions de la família de l’enòleg…
5.80 (100ml)/ 29.00 (500ml)