VINS @ ZIRYAB 2021

Ziryab compta amb una variada selecció de vins procedents de les diferents regions vinícoles de Catalunya, un territori de vegades desconegut entre els estrangers que venen de visita a Barcelona. No obstant això, Catalunya és terra de vins fantàstics i de visita obligada per a provar algunes de les seves varietats autòctones com ara el Sumoll, Picapoll, Trepat…

Aquesta es la carta de vins actual (la canviem cada temporada, per portar-vos vins nous i frescos!)
Vins per copa els tenim a la pissarra en el local!

NEGRES

CLOS MONTBLANC ÚNIC TREPAT 2016 (+) fruita, especia, mineralitat. 19.50
D.O. Conca de Barberà (Catalunya) 100% Trepat (varietat autòctona)  10-12m (roure francès i americà)  

DAVID DUBAND BOURGOGNE ROUGE 2017 (+) Pinot afruitat i sedós. 28.50
Borgonya (França) 100% Pinot Noir  14m (roure francès) sense filtrar

CLOS D’ESTIMA 2017 (++) floral, violeta, balsàmic, vi elegant de mig cos.  18.00
D.O. Penedès Syrah & Ull de Llebre (Tempranillo)  4m (roure francès)

CHATEAU MUSAR JEUNE ROUGE 2017 (++) vi amb cos, equilibrat, afruitat.  26.50
D.O. Vall del Bekaa (Líban) 45% Cinsault, 45% Syrah, 10% Cabernet Sauvignon vi vegà

NONA 2018 (PRIORAT) (++) fruita madura i seductora, un toc d’herbes aromàtiques.  25.00
D.O.Q. Priorat (Bodega: Escala Dei) Garnatxa, Merlot & Syrah  10m

JASPI MARAGDA COCA I FITO 2014 (+++) corpulent, complexe, vinyes velles, llarg.       D.O. Montsant Garnatxa, Carinyena, Syrah  12m (roure francès i americà)   24.50

FORLONG TINTILLA 2016 (+++) pebre, fruita vermella, herbes aromàtiques.  29.00
V.T. Cadiz 100% Tintilla Rota (Graciano)  6m en argila, 10m roure

FINCA SANGUIJUELA F. SCHATZ 2010(+++) sec, llarg, equilibrat, attractiu.
D.O. Sierras de Málaga Tempranillo, Syrah, Merlot, Cab. Sav.  12m (roure francès i americà)  30.00

PAGO DE LOS CAPELLANES CRIANZA (RIBERA DEL DUERO) 2017 (+++)   29.50                 
Suau, clàssic i elegant Ribera amb criança.
D.O. Ribera del Duero 100% Tempranillo  12m (roure francès)

200 MONGES SELECCIÓN ESPECIAL TINTO 2005 (+++) es desfa a la boca.
D.O.Q. Rioja 100% Tempranillo  18m prova una cata vertical (diferents anyades)
anyada 2005    53.00   anyada 1999   82.00     anyada 1994 vintage   95.00

CHATEAU MUSAR ROUGE 2012 (+++) Un dels millors productors libanesos.  
D.O. Vall del Bekaa (Líban) Cabernet Sauvignon & Cinsault  12m roure, 12m ciment, 48m ampolla  45.00

PELS AMANTS DELS VINS NATURALS:                                     

                             SENSE FILTRAR, SENSE CENSURA, DESPULLAT…

BATUSSA 2020 (+) lleuger i divertit, intensament afruitat, servit fresc.                         18.50
Montblanc (Conca de Barberà, Catalunya) 93% Trepat, 7% Macabeu

HUMPHREY 2017  (++) més cos i intensitat però mantenint la frescor.                          25.00
Baix Empordà (Catalunya; bodega: Lopez Schlecht) Garnatxa & Carinyena (Samsó)

SEXTO ELEMENTO 2017 (++) rústic, elegant, vinyes velles, varietat autòctona.       26.00
València 100% Bobal (varietat valenciana recuperada)

BLANCS

L’ARRAONA 2018 (+) afruitat, mig cos, vi fet per una cooperativa en la Collserola.  19.00
D.O. Catalunya (celler: l’Olivera Cooperativa Can Calopa) Xarel·lo, Chardonnay  5m

TE HAS PASADO TRES PUEBLOS VERDEJO 2019 (+) Verdejo orgànic.   20.00
D.O. Rueda 100% Verdejo vegà certificat (sense fer server ous per treure sediments del vi)
Aquest verdejo ha passat 4 mesos amb les seves mares, que li aporta més textura i cos.

TERRA FERMA GEWÜRTZTRAMINER 2019 (+) aromàtic, tropical, afruitadet.   19.00
D.O. Costers del Segre Gewürtztraminer & Sauvignon blanc vegà certificat
Fruita tropical (lichi!) en nas, sec però amb molta fruita i aroma, perfecte per gaudir amb aperitiu.

KOMO KABRAS ALBARIÑO BARRICA 2019 (++) sec, mineral, gastronòmic.   22.00
D.O. Barbanza e Iria (Galicia; bodega: Adega entre os Rios) 100% Albariño  9m
Bodega de qualitat elaborant vins Gallecs frescos i directes. Aquest és un albariño amb criança en roure.

BALANOZ CHARDONNAY 2016 (++) cremós amb criança en roure.  29.00
A.O.C. Côtes du Jura (França; celler: Berthet- Bondet) 100% Chardonnay  12m
Un Chardonnay deliciós i refrescant, amb una criança subtil en roure, de la part est de França.

PELS AMANTS DELS VINS NATURALS:                                     

                             SENSE FILTRAR, SENSE CENSURA, DESPULLAT…

RING RING RIESLING 2018 (+) un Riesling sec però succulent i aromàtic.    25.00
Granada, Andalusia (bodega: Barranco Oscuro) 100% Riesling  10m
Un dels primers pioners dels vins naturals en Espanya. Bodega ubicada a prop de Granada amb 1300m d’altitud.

XAREL·LO AMB LÍAS 2019 (+) acidesa cítrica & eléctrica.   22.00
Penedès (Bodega: Vinyes Singulars) 100% Xarel·lo 3 mesos amb lías                                                                                

Un altre productor fabulós de vins naturals, en el cor del Penedès.

MOVIA GREDIC FRIULANO  2018 (++) suau, fragrancia, sense filtrar.  23.00
D.O. Goriska Brda (Eslovènia, costa mediterrània) 100% Friulano (Sav. verde) 12m (roure esloveno)

Productor top en Eslovènia fent vins naturals de qualitat i amb consciencia, des del 1820. 

TALEIA BRISAT 2017 (+++) intens, intrigant, discret però present.  29.00
D.O. Costers del Segre Sauvignon blanc & Semillon  12m fermentat en cubos de pedra del segle 12.
Productor fantàstic que treballa amb vinyes velles i fa vins de alta qualitat en altidud.   

ORANGE TERRA 2018 (+++) aperitiu perfecte per començar l’apat o bé maridar.  28.00
Manchuela (Castilla la Mancha) 100% Tardana (varietat autòctona)

El “vi taronja” esta fet amb llarga maceració amb les pells, mètode històric de fer vins a l’est Mediterrrani.  

ROSAT

“Un dia sense vi és com un dia sense sol…”

                                                                                     (Una frase típica de Provença)

VOLUBILIA GRIS 2019  sec, delicat, estil Provença.   19.50
Meknès (Marroc) Marselan & Caladoc
Ubicat a prop del poble pre-romà Volubilis, reconegut pel UNESCO. Vi d’altitud fet a 800m. 

PELS AMANTS DELS VINS NATURALS:                                     

                             SENSE FILTRAR, SENSE CENSURA, DESPULLAT…

PALMIRA DE LOPEZ SCHLECHT 2019 deliciós, semi-dolç, toc de carbònic.          22.00
Baix Empordà (Catalunya; bodega: Lopez Schlecht) • varietats autóctones 
Parella d’amants dels vins naturals, elaborant-los en àmfores en el poblet de Fonteta. 

ESCUMÓS

L’ALBA AL TURÓ ANCESTRAL MACABEU 2018 herbes seques, fresc, misteri.
Catalunya 100% Macabeu
“Ancestral” és un mètode antic de fer escumosos, descobert per error al segle XVI. A diferència dels caves normals o els xampanys, no s’hi afegeix sucre i el suc de raïm fermenta completament en una ampolla, naturalment. Són divertits, més lleugers i menys secs que altres escumosos.  19.00

PELS AMANTS DELS VINS NATURALS:                                     

                             SENSE FILTRAR, SENSE CENSURA, DESPULLAT…

LA GUAPA DE LOPEZ SCHLECHT volatilitat divertida, fresc, semi-sec en boca.    25.00
Baix Empordà (Catalunya; bodega: Lopez Schlecht) • varietats autóctones
Enòleg que garantitza una intervenció mínima, produïnt vins sincers i de qualitat.

CHAMPAGNE GEORGES LAVAL 1ER CRU BRUT NATURE moments especials.  76.00
A.O.C. Champagne (França) 40% Chardonnay, 30% Pinot Meunier, 30% Pinot Noir  24m – biodinàmic
Un champagne meravellós d’un productor amb consciència. Notes torrades, cítric, fresc.

DOLÇ POST-SOPAR


TERRENAL D’ALBERT DOLÇ 2017
dolç negre deliciós per pecats post-sopar.
D.O. Tarragona Garnatxa & Cabernet Sauvignon   10m (barriques petites)
Vi naturalment dolç (la fermentació s’atura de forma natural baixant temperatures). Collita tardana parcial i un 10% del vi és de “solera”, amb vi afegit de totes les collites des del 2015.  5.10/ (100ml)….. 19.50/ (375ml)

 

SEC POST-SOPAR

DE ALBERTO DORADO una veritable odissea – tant un viatge com un destí
D.O. Rueda 100% Verdejo
Un vi fabulós fet amb envelliment oxidatiu (envellit en contacte amb oxigen), en aquest cas a “damajoanes”, àmfores o altres contenidors oberts, generalment fets de vidre o argila. Complex i llarg en boca, amb notes de fruits secs i vainilla. El vi s’elabora amb el sistema de “soleres”, afegint vi que s’ha acumulat de cada collita, des de 70 anys. Aquest és un mètode tradicional transmès a través de diverses generacions de la família de l’enòleg…
5.80 (100ml)/ 29.00 (500ml)