El menú degustació

Menú Degustació 
“Homenatge a la diversitat i la tradició culinària del Mediterrani

(per veure la carta normal, feu clic aqui: https://ziryab.es/ca/tapas/)

min. 2 persones
El menu es pot adaptar a les preferències alimentàries

TENIM UN MENÚ DEGUSTACIÓ I UN MARIDATGE DE VINS


“MENÚ CLÀSSIC ZIRYAB”

42.00 per persona 

Inclou aigua mineral.
Inclou un tastet de tots els següents plats: 

Pas 1: Comencem pel vermuteig

Olives “llepadits” marinades
Torrades del xef de comí i blat de moro, amb tartar de remolatxa i tomàquet

***

  Dips casolans amb mini-pites

Tsatsiki de tomàquet sec, tàperes i zaatar
Olivada verda de Gordal amb orenga
Humus de remolatxa i pebre vermell
Albergínia fumada amb xarup de magrana
Pebrot vermell picant
Porro rostit, bacó i formatge de cabra

Pas 2: Passeig de Tapes…

Dàtil Medjoul amb bacó
***
Croqueta d’escalivada
***
Formatge halloumi amb vinagreta de menta i llimona
***
Rotllets de massa de full farcits de sobrasada, formatge feta y espinacs


Pas 3: Hotel 5 Estrelles…

Inclòs: Les nostres braves

A escollir (un per persona):  

Caldereta de gambes
(o)
Risotto de bolets de la temporada (vg)
(o)
Tacos de pollastre vegà amb olivada de Gordal (vg)
(o)
Galta de porc amb reducció de cerveza palestina
(o)
Pita de pollastre a l’estil grec
(o)
Kibbe (mandonguilles) de xai especiat


Pas 4: La Cirereta del Pastís…

Dàtil praliné amb xocolata
***
Panna cotta amb aigua de roses i cardamom
***
Pa de pessic de carbassa i taronja
***
Mini baklawas fets per la pastisseria “El Principe” de Gracia


“MARIDATJE VINS”

19.00 per persona

Us oferim una selecció de vins escollits per la nostra Sommelier per acompanyar cada pas del menú que escolliu. Les copes del tast són de 100 ml. Inclou aigua mineral.

Vermut Lustau Rojo
(Bodegues Lustau, Jerez Andalucia)
Assamblatge de dos vins criats durant més de 10 anys amb el sistema de “criaderas y soleras”. 

***

Shhhh Ancestral
D.O. Penedès, Catalunya
(Bodega Vinyes Singulars)
Escumós 100% de la varietat Parellada. Un vi viu i alhora complex, cítric, salí, gastronòmic. Amb 15 mesos guanyant saviesa dins la seva ampolla.

———–

Escollir:

Pas Curtei (negre)
D.O. Penedès, Catalunya
(Bodega Alemany i Corrió)
60% Merlot, 20% Cab. Sauv., 20% Cariñena
Un vi amb 15m de criança en bóta. Complet i llarg a la boca.

(o)

Marquesa (maceració pells)
Pla de Bages, Catalunya
(Bodega Comalats)
100% Picapoll
Un “Orange” fresc fet per dues germanes en un poblet encantador.

(o)

La Vereda (blanc)
Granada, Espanya
(Bodegues Miguel Castro Maillo)
100% Pedro Ximenez; una meravella de vi fet a l’estil del xerès.

———–

Escollir:

Par Vino Naranja (dolç)
Fet amb pell de taronja, de Huelva

(o)  

Cazapitas albariño (semi-dolç)
Verema tardana, producció limitada

(o)

Sereno “ranci” (sec)