La nostra carta de vins

Ziryab compta amb una variada selecció de vins procedents de les diferents regions vinícoles de Catalunya, un territori de vegades desconegut entre els estrangers que venen de visita a Barcelona. No obstant això, Catalunya és terra de vins fantàstics i de visita obligada per a provar algunes de les seves varietats autòctones com ara el Sumoll, Picapoll, Trepat…

Aquesta és la carta de vins actual (la canviem cada temporada, per portar-vos vins nous i frescos!)

NEGRES

  

NEGRES MÉS LLEUGERS I AFRUITATS

Catalunya & Espanya

CUGAT (Monastrell, Garnatxa  St Cugat) km 0. Fruita negra i espècies.   26.00

UNCULÍN
(Mencía   Bierzo) fresc, abundància de fruita en boca.   5.50/ 27.50                                                                    

    SOCA-REL  34.50
Varietat de raïm: 100% Manto Negro
Anyada: 2023
Graduació alcohòlica: 12,5%
Bodega: Soca-rel
Zona: Mallorca
Natural
–> Vi fresc amb una explosió de sabors fruiters, principalment de fruites vermelles. Es treballa seguint procediments ancestrals i tenint en compte la viticultura ecològica, biodinàmica i regenerativa. Després de la verema, el raïm és derrapades, però no trepitjades, i fermenten en tines de plàstic amb llevat natural. No hi ha maceració prèvia ni posterior a la fermentació i després el vi es manté en dipòsits d’acer inoxidable fins a l’embotellament.  Pepe Rodriguez, el seu creador, ha treballat durant més de 25 anys amb un dels productors més reconeguts de l’illa; És a partir d’això que es anima a crear els seus propis vins sota el nom Soca-rel, terme mallorquí que defineix alguna cosa o algú autèntic; de soca-rel. Acompanya bé amb carns blanques, Embotits, Formatges curats, Pasta, Pizzes, Carns vermelles.
                                                  

MITJA INTENSITAT

Catalunya & Espanya

QUICO (Sumoll, Garnatxa 7m Penedès) fruita madura intensa.   4.90/ 20.50

LA FASSINA (Trepat  12m   Conca de Barberà) • fruita negra, llarg.   29.00

MERENXIAO (Natural funky!)
(Merenzao  9m   Ribeira Sacra) floral, violetes, molta fruita i molt especial.   39.00

OCAMPO (Listán negro  9m roure & ciment  Tenerife) • bellesa volcànica.   36.00
                                                                             
França

            ESPERANZA ROUGE (Natural funky!) sec, estructurat; acidesa fresca.   33.00                     
                                                                                (Syrah, Carignan  7m  Banyuls).                                                                                   

DAVID DUBAND  43.50
Varietat de raïm: Pinot noir, 14 mesos  criança
Anyada: 2021
Bodega: David duband
Zona: Borgoña, Francia
Graduación alcohólica: 12,5%
–> Amb aromes intenses de fruita negra i vermella madura, notes florals i tocs de fusta. A la boca és agradable, amb uns tanins fins i lleugers sota un fons especiat i un final llarg i mineral. Uns raïms cultivats en ecològic sense ús de productes químics que puguin alterar l’equilibri natural de la terra i que, un cop arriben al moment òptim de maduració, són veremats i seleccionats a mà. Al celler la vinificació es realitza amb el 40% del raïm sencer i durant els 17 dies que fermenta el raïm es duen a terme de 5 a 7 petjades i algun remuntat. Després del premsat, el vi s’aclareix i es trasbalsa a bóta (30% bótes noves de roure i 70% bótes d’1, 2 i 3 anys) on roman 14 mesos. Finalment, el vi reposa en dipòsits durant 3 mesos i s’embotella sense clarificar ni filtrar. Aquest vi marida molt bé amb carns, porc, formatges curats.

Italia
     ♀IL PINGRO (Natural funky!)
                                                                Notes florals, cireres, personalitat viva.   37.00                                                                 
(Sangiovese  Toscana)

VINS AMB INTENSITAT PERÒ AMB FRESCOR

Catalunya & Espanya

FAUST 1.4 (cupage  60m  Penedès) • equilibrat, fruita persistent.  5.90/29.50

790 PECATS (Garnacha, Syrah + 10m  Penedès) delicat; pecaminós.  38.50
–> Una joia de la bodega Loxarel al Penedès.

CUP 3 (Trepat, Garnacha  C. Barberà)  • goloso, fruits vermells, notes florals.  29.00                  

Grècia

KAMARA SHADOW PLAY (Xinomavro  12m  Grècia)   31.00
Intens, llarg en boca, equilibrat.

AMB MOLT DE COS I FINESA ABSOLUTA

Líban

CHATEAU MUSAR ROUGE 2017  57.50
Finura de Bordeaux amb caràcter mediterràni.               
Vall del Bekaa; bodega Chateau Musar
Cabernet Sauvignon, Carignan, Cinsault
12m en barriques de roure francès

Catalunya

CLOS GALENA 2019  62.00
                                                                        Un cupage fabulós del Priorat.                                                                         
D.O.Q. Priorat
40% Garnatxa, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Carinyena, 20% Syrah
12m en barriques de roure francès

 Eslovènia

MOVIA VELIKO RDECE 2011 (Natural!) 65.50
Profund i llarg en boca, sedós.
Goriška Brda, Primorski
70% Merlot, 20% Pinot Noir, 10% Cabernet Sauvignon
6 anys en barriques de roure francès

 Ribera del Duero

DOMINIO DEL ÁGUILA RESERVA 2020 78.50
   Fi, serio, elegant.
D.O. Ribera del Duero. Bodega del Águila
100% Tempranillo
27m en barriques de roure francès

Rioja

200 MONGES RESERVA RIOJA
      Es desfa a la boca.        
Reserva 2014  69.00
Gran Reserva 2008  95.00
D.O.Q. Rioja
85% Tempranillo, 10% Graciano, 5% Garnatxa
20m en barriques de roure francés i americà

Prova una cata vertical (diferentes anyades)!

VI “ORANGE” (MACERACIÓ AMB PELLS)

Catalunya & Espanya

PIM PAM (Parellada, pells 42 dies  Penedès)  5.80/28.00
Lleuger i deliciós orange.

ORBIS (Xarel·lo vermell, Xarel·lo, Macabeu, pells 15 dies  5m criança oxidativa, Barcelona)
Afruitat amb notes herbàcies.  28.00

LOOP by NESSU (Xarel·lo, pells 10 Dies  5m  Penedès)  25.00
Cítric i bona acidesa, un vi amb una personalitat funky i divertit.

ROSATS

Catalunya & Espanya

MALESA ROSAT (Garnatxa  Empordà) sec, lleuger, pàlid.      5.90/29.50

ARQUITÓN (Garnatxa  6m  Sierra de Gredos, Castilla León).     33.00
Elegant, mineral, deliciós rosat d’intensitat mitjana.

TUETS CLARETE (Natural funky!)   26.50
(Cupage mixto   Tarragona) fresc, divertit, rodó amb bona acidesa.

BLANCS

MÉS AVIAT SECS

Catalunya i Espanya

GODELLO Y DOÑA BLANCA vinya vella, elegant blanc del nord.
(Godello, Doña Blanca  4m castanya  Bierzo)  5.90/29.50

CASILLA VERDE (Palomino   Cadiz) lleuger, fresc, aromàtic.    20.50

EL SERMÓN VERDEJO (Verdejo Valladolid) vinyes 60-70y.  35.00

FULCRO ALBARIÑO (Albariño  Galícia) cítric, cruixent. 28.00

LLUVIA (Macabeu, Moscatel  Valencia) textura, frescor mineral.  27.00

França

LA P’TITE VIGNE EMELINE (Riesling  Alsàcia) floral, elegant.   32.00
Varietat de raïm: Riesling 100%
Anyada: 2022
Bodega: Kientz
Zona: Alsacia, Francia
–> Aquí la riesling mostra la seva característica acidesa ben integrada al conjunt, un vi sec amb notes de pells de poma i taronja, closques de llimona i un toc herbaci amb pebre blanc. Recolzant-se en pràctiques d’agricultura sostenible i amb reducció de rendiments en collita, Domaine Kientz, l’origen del qual data de 1696, produeix vins de tall tradicional, un estil que permet reconèixer-los com a autèntics blancs d’Alsàcia.  Marida molt bé amb porc, carns adobades, menjar picant i peix blau.

SAINT VÉRAN (Chardonnay  12m  Bourgonya) cítric; mineral.  49.50
–> Anyada 2021. Del celler de la família Paquet. Fermentació malolàctica 70% en bótes de roure i 30% en acer inoxidable, seguida d’una criança de 4 mesos en dipòsits d’acer inoxidable amb els sediments del raïm. Aquesta vinya està formada per 10 parcel·les diferents, i el celler és de dos germans.

Grècia

SAVATIANO (Savatiano  Attica) aromàtic amb buena acidesa.     31.50
–> Anyada 2022. La verema es fa a la nit i després el raïm fermenta en el seu propi llevat durant 10 dies en acer inoxidable. Cada 24h es treu el 10% del vi que hi ha al fons del dipòsit i s’hi posa el raïm fresc. Després es fa una criança de 10 mesos amb els sediments del raïm. Les vinyes es troben en una de les zones més càlides i seques de Grècia, una zona humida amb brises marines fresques. Dada curiosa: aquesta varietat és coneguda com el “raïm del dissabte” i és una de les més plantades de tot el país.

VINOS NATURALES, UN PASO MÁS ALLÁ QUE EL ORGÁNICO

Catalunya i Espanya

HURRAH! (Macabeu  Penedès) diversió sense filtres.   25.00

ÓNRA (Garnatxa, sauv blanc  C. Segre) afruitat, gastronòmic.  4.90/28.00

França

DUO DE SAVAGNIN VIN JAUNE (Savagnin 36m Jura)
Delicioso, mineral, fresco estilo de vino oxidado típico de la región del Jura.      31.50
Varietat de raïm: Savagnin ouillé y Savagnin sous voile
BodegaDomaine de Sainte Marie
Graduació alcohòlica: 14,5%
Zona: Côtes du Jura, Francia
–> Un vi molt equilibrat Al nas te potents aromes a fruits secs, vainilles, amb notas de pa de motlle cru i mantega. de l’envelliment del raïm, es barregen i es cria en botes i botes de roure sota vel de portat durant 3 anys Maridatge: peix, carn blanca, quesos, aus de corral.

FEM UNA COSA MÉS ESPECIAL: BLANCS DE RIOJA SÓN DE MODA!

200 MONGES GRAN RESERVA BLANCO 2008 profund, excepcional.                                72.50
D.O.Q. Rioja (Espanya) 100%Viura (Macabeu)  24m en roure francès

PIRATA (MAGNUM, 1.5L) 2016 (Natural!) aromàtic, especiat, discret però molt viu.         135.50
Rioja/Segovia (Espanya) bodegas Contador Verdejo, Viura, Garnatxa, Malvasía (vinya vella)  7m, sense filtrar i fora del normal

ESCUMÓS

Catalunya

Cava

Cataluña y Resto de España

CAVA SURIOL (Macabeu, Xarel·lo, Parellada) fresc, cremós.   5.90/29.50

ROSÉ CAVA MESTRES GRAN RESERVA
(Trepat, Monastrell, Garnatxa) deliciós, elegant cava rosat.    33.00

ELEMENTAL ANCESTRAL (Macabeu-Xarel·lo) fruita blanca, herbes. 29.00
“Ancestral” és el mètode més antic de fer escumós, amb una sola fermentació en ampolla.

CAVA COLET-NAVAZOS BRUT NAT. (Xarel·lo  Penedès)   39.00
El Penedès es troba amb Andalusia Un cava elegant elaborat afegint xerès (pal tallat) en lloc de sucre com a licor d’expedició. Un veritable plaer i deliciós acompanyament d’una varietat de sabors al nostre menú.

FRANCISCO DE CALA VERMUT ESPUMOSO     32.00
Cadiz (Espanya), Bodega Reyes Magos Palomino & Pedro Ximenez (Oloroso 16 anys i Pedro Ximenez 5 anys)
Vermut escumós – bastant únic en el mon! Fet amb el mètode “champenoise”. Refrescant.

França

CHAMPAGNE LARMANDIER EXTRA BRUT    76.00
A.O.C. Champagne 100% Chardonnay  24m – biodinàmic
Champagne meravellós d’un productor amb consciència. Notes torrades, cítric, fresc.

EL POST-SOPAR

Airam Espelt (vi de postres)   6.90 (100ml)26.00 (375ml)
Vi dolç elaborat amb el sistema de soleres; anyades des-del 1997 (15% vol.)

Dolç de Neu Alta Alella (vi de postres semi-sec)
6.90 (100ml) 26.00 (375ml)
Vi de Pansa Blanca elaborat com a vi de gel, de la zona d’Alella (13% vol.) 

Sereno ranci (La Vinyeta)   5.10 (100ml) 25.00 (500ml)
De l’Empordà. Fet amb Garnatxa. (15.5% alc.)