La nostra carta de vins
Ziryab compta amb una variada selecció de vins procedents de les diferents regions vinícoles de Catalunya, un territori de vegades desconegut entre els estrangers que venen de visita a Barcelona. No obstant això, Catalunya és terra de vins fantàstics i de visita obligada per a provar algunes de les seves varietats autòctones com ara el Sumoll, Picapoll, Trepat…
Aquesta és la carta de vins actual (la canviem cada temporada, per portar-vos vins nous i frescos!)
NEGRES
NEGRES MÉS LLEUGERS I AFRUITATS
Catalunya & Espanya
CUGAT (Monastrell, Garnatxa St Cugat) • km 0. Fruita negra i espècies. 26.00
UNCULÍN (Mencía Bierzo) • fresc, abundància de fruita en boca. 5.50/ 27.50
SOCA-REL 34.50
Varietat de raïm: 100% Manto Negro
Anyada: 2023
Graduació alcohòlica: 12,5%
Bodega: Soca-rel
Zona: Mallorca
Natural
–> Vi fresc amb una explosió de sabors fruiters, principalment de fruites vermelles. Es treballa seguint procediments ancestrals i tenint en compte la viticultura ecològica, biodinàmica i regenerativa. Després de la verema, el raïm és derrapades, però no trepitjades, i fermenten en tines de plàstic amb llevat natural. No hi ha maceració prèvia ni posterior a la fermentació i després el vi es manté en dipòsits d’acer inoxidable fins a l’embotellament. Pepe Rodriguez, el seu creador, ha treballat durant més de 25 anys amb un dels productors més reconeguts de l’illa; És a partir d’això que es anima a crear els seus propis vins sota el nom Soca-rel, terme mallorquí que defineix alguna cosa o algú autèntic; de soca-rel. Acompanya bé amb carns blanques, Embotits, Formatges curats, Pasta, Pizzes, Carns vermelles.
MITJA INTENSITAT
Catalunya & Espanya
♀QUICO (Sumoll, Garnatxa 7m Penedès) • fruita madura intensa. 4.90/ 20.50
LA FASSINA (Trepat 12m Conca de Barberà) • fruita negra, llarg. 29.00
MERENXIAO (Natural funky!)
(Merenzao 9m Ribeira Sacra) • floral, violetes, molta fruita i molt especial. 39.00
OCAMPO (Listán negro 9m roure & ciment Tenerife) • bellesa volcànica. 36.00
França
ESPERANZA ROUGE (Natural funky!) • sec, estructurat; acidesa fresca. 33.00
(Syrah, Carignan 7m Banyuls).
DAVID DUBAND 43.50
Varietat de raïm: Pinot noir, 14 mesos criança
Anyada: 2021
Bodega: David duband
Zona: Borgoña, Francia
Graduación alcohólica: 12,5%
–> Amb aromes intenses de fruita negra i vermella madura, notes florals i tocs de fusta. A la boca és agradable, amb uns tanins fins i lleugers sota un fons especiat i un final llarg i mineral. Uns raïms cultivats en ecològic sense ús de productes químics que puguin alterar l’equilibri natural de la terra i que, un cop arriben al moment òptim de maduració, són veremats i seleccionats a mà. Al celler la vinificació es realitza amb el 40% del raïm sencer i durant els 17 dies que fermenta el raïm es duen a terme de 5 a 7 petjades i algun remuntat. Després del premsat, el vi s’aclareix i es trasbalsa a bóta (30% bótes noves de roure i 70% bótes d’1, 2 i 3 anys) on roman 14 mesos. Finalment, el vi reposa en dipòsits durant 3 mesos i s’embotella sense clarificar ni filtrar. Aquest vi marida molt bé amb carns, porc, formatges curats.
Italia
♀IL PINGRO (Natural funky!)
Notes florals, cireres, personalitat viva. 37.00
(Sangiovese Toscana)
VINS AMB INTENSITAT PERÒ AMB FRESCOR
Catalunya & Espanya
FAUST 1.4 (cupage 60m Penedès) • equilibrat, fruita persistent. 5.90/29.50
790 PECATS (Garnacha, Syrah + 10m Penedès) • delicat; pecaminós. 38.50
–> Una joia de la bodega Loxarel al Penedès.
CUP 3 (Trepat, Garnacha C. Barberà) • goloso, fruits vermells, notes florals. 29.00
Grècia
♀KAMARA SHADOW PLAY (Xinomavro 12m Grècia) 31.00
Intens, llarg en boca, equilibrat.
AMB MOLT DE COS I FINESA ABSOLUTA
Líban
CHATEAU MUSAR ROUGE 2017 57.50
Finura de Bordeaux amb caràcter mediterràni.
Vall del Bekaa; bodega Chateau Musar
Cabernet Sauvignon, Carignan, Cinsault
12m en barriques de roure francès
Catalunya
CLOS GALENA 2019 62.00
Un cupage fabulós del Priorat.
D.O.Q. Priorat
40% Garnatxa, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Carinyena, 20% Syrah
12m en barriques de roure francès
Eslovènia
MOVIA VELIKO RDECE 2011 (Natural!) 65.50
Profund i llarg en boca, sedós.
Goriška Brda, Primorski
70% Merlot, 20% Pinot Noir, 10% Cabernet Sauvignon
6 anys en barriques de roure francès
Ribera del Duero
DOMINIO DEL ÁGUILA RESERVA 2020 78.50
Fi, serio, elegant.
D.O. Ribera del Duero. Bodega del Águila
100% Tempranillo
27m en barriques de roure francès
Rioja
200 MONGES RESERVA RIOJA
Es desfa a la boca.
Reserva 2014 69.00
Gran Reserva 2008 95.00
D.O.Q. Rioja
85% Tempranillo, 10% Graciano, 5% Garnatxa
20m en barriques de roure francés i americà
Prova una cata vertical (diferentes anyades)!
VI “ORANGE” (MACERACIÓ AMB PELLS)
Catalunya & Espanya
PIM PAM (Parellada, pells 42 dies Penedès) 5.80/28.00
Lleuger i deliciós orange.
ORBIS (Xarel·lo vermell, Xarel·lo, Macabeu, pells 15 dies 5m criança oxidativa, Barcelona)
Afruitat amb notes herbàcies. 28.00
LOOP by NESSU (Xarel·lo, pells 10 Dies 5m Penedès) 25.00
Cítric i bona acidesa, un vi amb una personalitat funky i divertit.
ROSATS
Catalunya & Espanya
MALESA ROSAT (Garnatxa Empordà) • sec, lleuger, pàlid. 5.90/29.50
♀ARQUITÓN (Garnatxa 6m Sierra de Gredos, Castilla León). 33.00
Elegant, mineral, deliciós rosat d’intensitat mitjana.
TUETS CLARETE (Natural funky!) 26.50
(Cupage mixto Tarragona) • fresc, divertit, rodó amb bona acidesa.
BLANCS
MÉS AVIAT SECS
Catalunya i Espanya
GODELLO Y DOÑA BLANCA • vinya vella, elegant blanc del nord.
(Godello, Doña Blanca 4m castanya Bierzo) 5.90/29.50
CASILLA VERDE (Palomino Cadiz) • lleuger, fresc, aromàtic. 20.50
♀EL SERMÓN VERDEJO (Verdejo Valladolid) • vinyes 60-70y. 35.00
FULCRO ALBARIÑO (Albariño Galícia) • cítric, cruixent. 28.00
LLUVIA (Macabeu, Moscatel Valencia) • textura, frescor mineral. 27.00
França
LA P’TITE VIGNE EMELINE (Riesling Alsàcia) • floral, elegant. 32.00
Varietat de raïm: Riesling 100%
Anyada: 2022
Bodega: Kientz
Zona: Alsacia, Francia
–> Aquí la riesling mostra la seva característica acidesa ben integrada al conjunt, un vi sec amb notes de pells de poma i taronja, closques de llimona i un toc herbaci amb pebre blanc. Recolzant-se en pràctiques d’agricultura sostenible i amb reducció de rendiments en collita, Domaine Kientz, l’origen del qual data de 1696, produeix vins de tall tradicional, un estil que permet reconèixer-los com a autèntics blancs d’Alsàcia. Marida molt bé amb porc, carns adobades, menjar picant i peix blau.
♀SAINT VÉRAN (Chardonnay 12m Bourgonya) • cítric; mineral. 49.50
–> Anyada 2021. Del celler de la família Paquet. Fermentació malolàctica 70% en bótes de roure i 30% en acer inoxidable, seguida d’una criança de 4 mesos en dipòsits d’acer inoxidable amb els sediments del raïm. Aquesta vinya està formada per 10 parcel·les diferents, i el celler és de dos germans.
Grècia
SAVATIANO (Savatiano Attica) • aromàtic amb buena acidesa. 31.50
–> Anyada 2022. La verema es fa a la nit i després el raïm fermenta en el seu propi llevat durant 10 dies en acer inoxidable. Cada 24h es treu el 10% del vi que hi ha al fons del dipòsit i s’hi posa el raïm fresc. Després es fa una criança de 10 mesos amb els sediments del raïm. Les vinyes es troben en una de les zones més càlides i seques de Grècia, una zona humida amb brises marines fresques. Dada curiosa: aquesta varietat és coneguda com el “raïm del dissabte” i és una de les més plantades de tot el país.
VINOS NATURALES, UN PASO MÁS ALLÁ QUE EL ORGÁNICO
Catalunya i Espanya
♀HURRAH! (Macabeu Penedès) • diversió sense filtres. 25.00
♀ÓNRA (Garnatxa, sauv blanc C. Segre) • afruitat, gastronòmic. 4.90/28.00
França
DUO DE SAVAGNIN VIN JAUNE (Savagnin 36m Jura)
Delicioso, mineral, fresco estilo de vino oxidado típico de la región del Jura. 31.50
Varietat de raïm: Savagnin ouillé y Savagnin sous voile
Bodega: Domaine de Sainte Marie
Graduació alcohòlica: 14,5%
Zona: Côtes du Jura, Francia
–> Un vi molt equilibrat Al nas te potents aromes a fruits secs, vainilles, amb notas de pa de motlle cru i mantega. de l’envelliment del raïm, es barregen i es cria en botes i botes de roure sota vel de portat durant 3 anys Maridatge: peix, carn blanca, quesos, aus de corral.
FEM UNA COSA MÉS ESPECIAL: BLANCS DE RIOJA SÓN DE MODA!
200 MONGES GRAN RESERVA BLANCO 2008 • profund, excepcional. 72.50
D.O.Q. Rioja (Espanya) • 100%Viura (Macabeu) 24m en roure francès
PIRATA (MAGNUM, 1.5L) 2016 (Natural!)• aromàtic, especiat, discret però molt viu. 135.50
Rioja/Segovia (Espanya) bodegas Contador • Verdejo, Viura, Garnatxa, Malvasía (vinya vella) 7m, sense filtrar i fora del normal
ESCUMÓS
Catalunya
Cava
Cataluña y Resto de España
CAVA SURIOL • (Macabeu, Xarel·lo, Parellada) fresc, cremós. 5.90/29.50
ROSÉ CAVA MESTRES GRAN RESERVA
(Trepat, Monastrell, Garnatxa) deliciós, elegant cava rosat. 33.00
ELEMENTAL ANCESTRAL • (Macabeu-Xarel·lo) fruita blanca, herbes. 29.00
“Ancestral” és el mètode més antic de fer escumós, amb una sola fermentació en ampolla.
CAVA COLET-NAVAZOS BRUT NAT. (Xarel·lo Penedès) 39.00
El Penedès es troba amb Andalusia Un cava elegant elaborat afegint xerès (pal tallat) en lloc de sucre com a licor d’expedició. Un veritable plaer i deliciós acompanyament d’una varietat de sabors al nostre menú.
FRANCISCO DE CALA VERMUT ESPUMOSO 32.00
Cadiz (Espanya), Bodega Reyes Magos • Palomino & Pedro Ximenez (Oloroso 16 anys i Pedro Ximenez 5 anys)
Vermut escumós – bastant únic en el mon! Fet amb el mètode “champenoise”. Refrescant.
França
CHAMPAGNE LARMANDIER EXTRA BRUT 76.00
A.O.C. Champagne • 100% Chardonnay 24m – biodinàmic
Champagne meravellós d’un productor amb consciència. Notes torrades, cítric, fresc.
EL POST-SOPAR
♀ Airam Espelt (vi de postres) 6.90 (100ml)26.00 (375ml)
Vi dolç elaborat amb el sistema de soleres; anyades des-del 1997 (15% vol.)
♀ Dolç de Neu Alta Alella (vi de postres semi-sec)
6.90 (100ml) 26.00 (375ml)
Vi de Pansa Blanca elaborat com a vi de gel, de la zona d’Alella (13% vol.)
Sereno ranci (La Vinyeta) 5.10 (100ml) 25.00 (500ml)
De l’Empordà. Fet amb Garnatxa. (15.5% alc.)