La nostra carta de vins

Ziryab compta amb una variada selecció de vins procedents de les diferents regions vinícoles de Catalunya, un territori de vegades desconegut entre els estrangers que venen de visita a Barcelona. No obstant això, Catalunya és terra de vins fantàstics i de visita obligada per a provar algunes de les seves varietats autòctones com ara el Sumoll, Picapoll, Trepat…

Aquesta és la carta de vins actual (la canviem cada temporada, per portar-vos vins nous i frescos!)

NEGRES

  

NEGRES MÉS LLEUGERS I AFRUITATS

España
CLOS LOJEN   4.90/24.00
Varietat de raïm: Monastrell, 7 mesos criança
Anyada: 2023
Graduació alcohòlica: 13%
Bodega: Bodegas y viñedos Ponce
Zona: La Manchuela
–> Al nas té aromes de fruita vermella i negra madura, a la boca és lleugerament especiat, suau i amb una acidesa refrescant.  És un vi molt gastronòmic per la qual cosa és molt versàtil i pot maridar bé amb una gran quantitat de plats: carns vermelles, arrossos de muntanya, embotits i, per a qui li agrada experimentar, tasteu-lo amb un peix ric en greix natural, com un salmó , per exemple. La fermentació es produeix gràcies a llevats autòctons. Té 7 mesos de criança en bóta de roure francès.

    SOCA-REL  34.50
Varietat de raïm: 100% Manto Negro
Anyada: 2023
Graduació alcohòlica: 12,5%
Bodega: Soca-rel
Zona: Mallorca
Natural
–> Vi fresc amb una explosió de sabors fruiters, principalment de fruites vermelles. Es treballa seguint procediments ancestrals i tenint en compte la viticultura ecològica, biodinàmica i regenerativa. Després de la verema, el raïm és derrapades, però no trepitjades, i fermenten en tines de plàstic amb llevat natural. No hi ha maceració prèvia ni posterior a la fermentació i després el vi es manté en dipòsits d’acer inoxidable fins a l’embotellament.  Pepe Rodriguez, el seu creador, ha treballat durant més de 25 anys amb un dels productors més reconeguts de l’illa; És a partir d’això que es anima a crear els seus propis vins sota el nom Soca-rel, terme mallorquí que defineix alguna cosa o algú autèntic; de soca-rel. Acompanya bé amb carns blanques, Embotits, Formatges curats, Pasta, Pizzes, Carns vermelles.
                                                  
Grecia

MAVRO KALAVRYTINO  29.50
Fruta roja tirando a maduro, con un toque de especia.
Varietat de raïm: Mavro Kalavrytino, 12 mesos criança
Anyada: 2023
Graduació alcohòlica: 12,5%
Bodega: Tetramythos Winery

Denominación de Origen: PGI Peloponnese

Natural
–> De la regió vinícola grega del Peloponès, un celler anomenat Tetramythos dirigit pels germans Spanos. La varietat de raïm és daquesta regió i està recuperada per aquest enòleg. És una varietat difícil de cultivar però molt gratificant quan es transforma en vi. És un vi elegant i vibrant.Amb aromes de fruita vermella i negra fresca, notes especiades i tocs herbacis. A la boca és sucós, fresc i equilibrat. Un vi de cos moderat amb una acidesa present i uns tanins suaus. Mavro es tracta d’un raïm rar del nord del Peloponès (Grècia) que el celler de vinificació natural Tetramythos està recuperant per tornar a posar-lo al mapa. Es cultiva de forma orgànica, sense ús de productes químics que poden alterar les característiques intrínseques del raïm. Al celler, la fermentació és espontània amb llevats autòctons i amb absència de sulfits afegits. Després el vi cria durant 12 mesos en grans dipòsits de roure. Finalment, com a tota la gamma “Nature” del celler, s’embotella sense clarificar, sense filtrar i amb una mínima dosi de sofre. aquest vi marida molt bé amb formatges tous, Carns blanques, Llegums, Xocolata, Plats picants, Hamburgueses. 

MITJA INTENSITAT

Catalunya

PETIT CARLANIA (Trepat  3m  C. Barberà) afrutado, fresco  5.50 26.50
Varietat de raïm: trepat
Anyada: 2021
Graduació alcohòlica: 12%
BodegaCeller Carlania
Zona: Conca de Barbera, Tarragona
Natural i vegà
–> Amb aromes de nabius, magranes i cireres, notes de flors vermelles i tocs de pebre. En boca és llaminer, afruitat i ben equilibrat amb un final fresc i sec  i una bona acidesa. Les vinyes les cultiven de manera ecològica i un dels seus principals objectius és realçar la varietat Trepat. El raïm es verema manualment en caixes de 20 kg. Fermenta i macera amb les pròpies pells durant 15 dies, es premsa i es cria durant 3 mesos en bótes de roure usades. Marida bé amb carns blanques, Embotits, Carns vermelles.

ONE OFF  35.00
Varietat de raïm: sumoll, malvasia
Graduació alcohòlica: 11,5
Bodega: Javier Bueno y Eduard Pie
Zona: Baix Penedés
Natural
–>Al nas té notes de fruites vermelles àcides, com gerds entremesclades amb aromes herbals i un toc terrós. A la boca és fresc, amb acidesa refrescant i intensos sabors de fruita vermella, amb final llarg i lleugerament salí. La seva elaboració és completament natural, el raïm es desrafa al 50% i després de macerar 3 dies el most comença la seva fermentació amb llevats salvatges, sense control de temperatura ni additius i després passa a una criança de 5 mesos en àmfores.  Perfecte per maridar amb carns vermelles, blanques o de caça.

Resto de España

NAUDA (Garnacha  Villalba) vino natural, Rioja fresco atípico.   32.50
Varietat de raïm: 100% garnacha
Anyada: 2022
Bodega: Alonso Pedrajo
Graduació alcohòlica: 14,5%
Zona: Rioja
Natural
–> En aquest vi trobem aromes de pruna, cirereta i violetes. De sabor afruitat. Fermentació en inox. Raïms bruts com ells diuen, essència pura de la Garnatxa, amb la qual fa més de 35 anys que treballen i un rioja natural, de mínima intervenció i sense cap mena d’additiu. és un negre molt versàtil que es pot maridar amb carns cuinades de manera simple, perfecta per a plats elaborats de verdures. Prova-ho amb guisats de carn o els plats més intensos de mar i muntanya. Una tipologia de vins ideal per a plats de pasta amb salses de tomàquet i carn o per a arrossos de pollastre, conill o verdures. 

PUERTA DEL VIENTO (Mencia  9m  Bierzo) violeta, fruta, especia27.50
Varietat de raïm: 100% Mencia
Anyada: 2023
Bodega: puerta del viento
Graduació alcohòlica: 13,5%
Zona: Bierzo, Castilla y león
Natural i vegà
–> Potent aroma primari de violetes i aromes secundàries de fruites del bosc amb records a pruna. A la boca és un vi fresc, sec i ferm, amb una retronasal persistent i especiada. Veremada a mà. Fermentada amb llevats autòctons en bóta de roure francès de 500L. No conté sulfits afegits ni cap altre tipus d’additiu ni coadjuvant enològic. No s’ha filtrat ni clarificat, l’estabilització és natural. Per tant, estem davant d’un vi natural en tota regla. Marida a la perfecció amb: verdures, carns cuites i marisc.

MOTOR CALLET 4 KILOS (70% Callet, 30% Fogoneu  3m  Mallorca)
Floral, elegante, frutos del bosque   31.00
Varietat de raïm: 100% callet
Anyada: 2022
Bodega: 4 kilos
Zona: Mallorca
Graduació alcohòlica: 14%
Ecológico certificado
–> Al nas, desplega un ventall d’aromes a fruites vermelles fresques, tocs cítrics i herbes mediterrànies, complementat per subtils matisos terrosos. A la boca, fresc, afruitat, lleuger i sucós, oferint una textura suau que fa que sigui fàcil de beure i gaudir. L’expressivitat, el converteix en una opció encantadora per als que busquen un vi sense complicacions i directe. Després de la verema manual amb selecció de raïm a la mateixa vinya, fermenta en galledes (dipòsits de maó i ciment trair-los a la zona). Aquí reposa uns 3 mesos. No conté sulfits afegits. Marida molt bé amb aperitius, Carns blanques, Bolets, Risottos, Formatges tous

Francia

DAVID DUBAND  43.50
Varietat de raïm: Pinot noir, 14 mesos  criança
Anyada: 2021
Bodega: David duband
Zona: Borgoña, Francia
Graduación alcohólica: 12,5%
–> Amb aromes intenses de fruita negra i vermella madura, notes florals i tocs de fusta. A la boca és agradable, amb uns tanins fins i lleugers sota un fons especiat i un final llarg i mineral. Uns raïms cultivats en ecològic sense ús de productes químics que puguin alterar l’equilibri natural de la terra i que, un cop arriben al moment òptim de maduració, són veremats i seleccionats a mà. Al celler la vinificació es realitza amb el 40% del raïm sencer i durant els 17 dies que fermenta el raïm es duen a terme de 5 a 7 petjades i algun remuntat. Després del premsat, el vi s’aclareix i es trasbalsa a bóta (30% bótes noves de roure i 70% bótes d’1, 2 i 3 anys) on roman 14 mesos. Finalment, el vi reposa en dipòsits durant 3 mesos i s’embotella sense clarificar ni filtrar. Aquest vi marida molt bé amb carns, porc, formatges curats.

Italia
 ETNA ROSSO  40.00
Vi negre sicilià amb caràcter volcànic.
–> raïm cultivat als flancs del volcà Etna, a 500m d’altitud. El vi reposa 9 mesos en dipòsits d’acer inoxidable i després en roure,
i manté una bella frescor representativa d’aquesta regió.

Varietat de raïm: Nerello Mascalese, formigó 12 mesos
Anyada: 2020
Bodega: SRC
Graduació alcohòlica: 13%
Zona: Etna, sicilia, italia
Natural y ecológico
–> Vi amb aromes de fruita negra madura, notes de pedra humida i records salins. A la boca és fresc i amb personalitat. Un vi de cos mitjà amb una acidesa marcada, uns tanins presents i un final llarg molt mineral.  La vinya disposada amb vessants en forma d’amfiteatre té ceps que ronden els 70 anys sobre sòl volcànic i que són cultivats a partir de tractaments ecològics i biodinàmics. Després d’una verema manual, al celler es vinifica partint d’una filosofia de intervenció mínima amb una fermentació espontània i amb una maceració de tres setmanes. Després, el vi cria durant 12 mesos en dipòsits de ciment i, finalment, s’embotella durant el període de lluna minvant, sense addició de sulfits. Marida molt bé amb carns vermelles, Carns blanques, Formatges curats, Sopes.

VINS AMB INTENSITAT PERÒ AMB FRESCOR

Cataluña

PAS CURTEI    5.90/ 32.50
Varietat de raïm: Merlot (60%) Cabernet Sauvignon y Cariñena, 15 mesos criança
Anyada: 2021
Bodega: Alemany i Corrio
Graduació alcohòlica: 13,5 %
Zona: Penedés
–> Marcada fruita negra amb uns delicats i sorprenents cítrics. Pas sedós i fresc. Acidesa molt equilibrada i tanins polits. Final llarg, molt llarg deixant un postgust mineral. Es recomana deixar decantar durant una hora. La verema es realitza manualment en petites caixes. Vinificació per separat segons la varietat. Prefermentació en fred, fermentació en dipòsits. Maceració amb les pellofes. Criança de 15 mesos en bótes de roure francès, noves (25%) i de tercer any (75%). Un cop finalitzada aquesta, es realitza el cupatge definitiu. Es recomana maridar amb carns vermelles, Arrossos, Peix blau, Plats especiats.

790 PECATS (Garnacha, Syrah + 10m  Penedès) delicat; pecaminós. 38.50
–> Una joia de la bodega Loxarel al Penedès. 

MARGE (Coupage  12m  Priorat)  • fruta roja profunda e intensa    34.00
Varietat de raïm: Garnacha, Cariñera, Cabernet Sauvignon, Syrah y Merlot
Anyada: 2019
Bodega: Celler de l’Encastell
Zona: Priorat, Cataluña
–> La garnatxa li aporta fruites vermelles i suavitat, mentre que la Carinyena afegeix acidesa i tanins ferms. El Cabernet Sauvignon, Syrah i Merlot complementen la barreja amb estructura, complexitat i profunditat, resultant en un vi equilibrat i expressiu. La vinificació de Marge implica una selecció meticulosa dels raïms, collits a mà al punt òptim de maduració. La fermentació es realitza en dipòsits d´acer inoxidable, seguida d´una criança en bótes de roure francès durant 12 a 18 mesos, depenent de l´anyada. Ideal per acompanyar embotits, carns vermelles i estofats.

LUNO NEGRE (Coupage  8m  Monstant)  • especias; largo en boca.        29.00
Varietat de raïm: Cabernet Sauvignon, Cariñera, Garnacha tinta y Syrah
Anyada: 2021
Bodega: Ediciones I-limitadas
Zona: Montsant
Graduació alcohòlica: 14%
–> Forta presència de fruites vermelles. Notes de bosc i vegetals. Agradable fons especiat i de fusta, amb una acidesa molt viva i fresca. La collita es realitza a finals de setembre i es perllonga durant gairebé un mes. Els raïms es recullen manualment i es traslladen fins al celler en caixes de 16 quilos de capacitat. Després dels diferents processos de vinificació duts a terme segons la metodologia tradicional, Luno reposa uns vuit mesos en bótes de roure francès i americà. Marida molt bé amb Verdures, Peix blanc, Carns vermelles, Arrossos, Aperitiu, Embotits

Resto de España

6º ELEMENTO (Bobal  12m  Valencia) • mermelada, regaliz, notas de caramelo.   36.00
Varietat de raïm: Bobal
Anyada: 2022
Bodega: Sexto Elemento
Zona: Valencia
Graduació alcohòlica: 13%
Natural
–> Aquest bobal 100% dóna aromes de fruita madura, de nabius i maduixes. Tocs florals de violeta i matisos de regalèssia i toffe. En boca té una agradable frescor, afruitat i llaminer. Selecció manual del raïm i Fermentació en bóta a 18/24 graus amb llevats autòctons. Criança durant 12 mesos en bótes de roure francès. Ideal per combinar amb arrossos de verdures, albergínia amb parmesà i carns estofades sobretot amb bolets.

AMB MOLT DE COS I FINESA ABSOLUTA

Líban

CHATEAU MUSAR ROUGE 2017  57.50
Finura de Bordeaux amb caràcter mediterràni.               
Vall del Bekaa; bodega Chateau Musar
Cabernet Sauvignon, Carignan, Cinsault
12m en barriques de roure francès

Catalunya

CLOS GALENA 2019  62.00
                                                                        Un cupage fabulós del Priorat.                                                                         
D.O.Q. Priorat
40% Garnatxa, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Carinyena, 20% Syrah
12m en barriques de roure francès

 Eslovènia

MOVIA VELIKO RDECE 2011 (Natural!) 65.50
Profund i llarg en boca, sedós.
Goriška Brda, Primorski
70% Merlot, 20% Pinot Noir, 10% Cabernet Sauvignon
6 anys en barriques de roure francès

 Ribera del Duero

DOMINIO DEL ÁGUILA RESERVA 2020 78.50
   Fi, serio, elegant.
D.O. Ribera del Duero. Bodega del Águila
100% Tempranillo
27m en barriques de roure francès

Rioja

200 MONGES RESERVA RIOJA
      Es desfa a la boca.        
Reserva 2012  69.00
Gran Reserva 2006  95.00
D.O.Q. Rioja
85% Tempranillo, 10% Graciano, 5% Garnatxa
20m en barriques de roure francés i americà

Prova una cata vertical (diferentes anyades)!

VI “ORANGE” (MACERACIÓ AMB PELLS)

Cataluña

Cataluña y Resto de España

MARQUESA (Picapoll, pieles 5 días  C. Segre).    5.80/ 26.50
Vino sin complejos, punto refrescante de naranja amarga al final.
Varietat de raïm: 100% Picapoll Blanc
Anyada: 2023
Bodega: Comalats
Graduació alcohòlica: 10,5%
Zona: Catalunya
Natural
–> Vino brisa o vino naranja por su color fruto del contacto con las pieles. Aromáticamente nos recuerda a la pera en almíbar y la manzana al horno con un toque de canela. En boca tiene buena persistencia y buena acidez. Las uvas realizan una maceración de 5 dias con sus propias pieles, luego pasan por una fermentación espontanea y es envejecido en arcilla natural. Sin clarificar ni filtrar. Marida muy bien con ensaladas, pescados y carnes blancas.

FORLONG 80/20  (Palomino, pieles 5 m  Cadiz) intrigante, cuerpo.  32.50
Varietat de raïm: 100% Palomino
Anyada: 2022
Bodega: Forlong
Zona: España
Natural
-> Vi amb suaus matisos balsàmics i amelats de fruita tropical (litxi) que fan al vi fresc i llaminer. En el moviment s’accentuen les notes florals (rosa, gerani, gessamí) sobre un fons de poma rostida i pasta de full dolça. Aquest vi té una maceració pel·licular, en presència de pellofes de raïm Pedro Ximenez com succeeix en els negres. el vi a la gerra durant 12 mesos sobre les mares fines per alleujar la tanicitat produïda a la fermentació amb pells. A continuació, es fa una decantació natural per fred i s’embotella sense afegir sulfits en cap moment. S’embotella sense ser sotmès a cap tipus de tractament de clarificació per conservar totes les aromes naturals possibles, per la qual cosa podria deixar sediments a la copa. Acompanya molt bé pastes amb salses blanques cremoses, arròs negre amb sípia.

DÉDALO PIELES (Airén, pells 4 m Toledo) • delicat, rodó.   29.00

ROSATS

Cataluña y Resto de España

PETIT ARNAU (Merlot++Penedès)  rosat pàl·lid tipus Provença  5.40/ 25.50

GRAVERA CLARETE (Monastrell++C. Segre)   afruitat sense filtrar.   26.50

BLANCS

MÉS AVIAT SECS

Cataluña y resto de España

   CORET DE CAL BESSÓ (Garnatxa  4m  Montsant)         4.90/ 25.50
Varietat de raïm: Garnatxa blanca y 5% de macabeo
Anyada: 2023
Bodega: Celler Cal Bessó
Zona: Montsant
Graduació alcohòlica: 13,5%
–> Aromes de fruita blanca com pera i poma. Notes herbàcies i flor de lavanda. Fresc amb bona acidesa i un final intens. Verema manual. La fermentació comença en dipòsits d’acer inoxidable i finalitza en petites bótes noves de roure francès. En aquestes bótes, reposa durant 4 mesos.

   MIRANIUS (Xarel·lo  Penedès) fresco, ligero.      27.00
Varietat de raïm: xarello
Anyada: 2022
Bodega: celler credo
Zona: Penedes, Cataluña
Ecológico natural
–> És un vi blanc perfilat amb aromes perfumats de fruita blanca, notes cítriques i tocs de flors del camp. A la boca és fruitós, saborós i vivaç, amb una sorprenent acidesa, fresc. El final és refinat amb certes sensacions suaus.                                                        La verema és manual per assegurar una precisa selecció del raïm i garantir-ne la qualitat. La fermentació del most té lloc en dipòsits d’acer inoxidable amb llevats propis procedents de les vinyes de Celler Credo, un element identitari indispensable per a l’elaboració de vins veritablement de terrer. Aquest vi pot presentar sediments naturals fruit duna mínima intervenció. La vinificació i l’embotellat es realitzen íntegrament a la propietat. Ideal per acompanyar amb menjars com aperitius, Peix blau, Pasta, Peix blanc

   HARENNA VERDEJO (Verdejo  Rueda)     35.00
Varietat de raïm: 100 % Verdejo.
Bodegas y Viñedos Garciarévalo
Graduació alcohòlica: 13%
Anyada: 2022
–> Notes de fruita blanca i cítrics, l’evolució en copa, apareixen aromes minerals, fonoll, amb cos, llarg a la boca, estructurat, acidesa ben integrada, persistent. .Fermentació 21 dies acer inoxidable a 15º amb remogut de mares durant 4 mesos..  Ideal per acompanyar peixos, Mariscs, Arrossos, Pastes, Carns Blanques, fumats.

ALBARIÑO CAZAPITAS (Albariño  Galicia) • cítric refrescant.      28.00

Francia

   LA P’TITE VIGNE EMELINE (Riesling  Alsàcia) floral, elegant.   32.00
Varietat de raïm: Riesling 100%
Anyada: 2022
Bodega: Kientz
Zona: Alsacia, Francia
–> Aquí la riesling mostra la seva característica acidesa ben integrada al conjunt, un vi sec amb notes de pells de poma i taronja, closques de llimona i un toc herbaci amb pebre blanc. Recolzant-se en pràctiques d’agricultura sostenible i amb reducció de rendiments en collita, Domaine Kientz, l’origen del qual data de 1696, produeix vins de tall tradicional, un estil que permet reconèixer-los com a autèntics blancs d’Alsàcia.  Marida molt bé amb porc, carns adobades, menjar picant i peix blau.

SAINT VÉRAN (Chardonnay  12m  Bourgonya) cítric; mineral.  47.00
–> Anyada 2021. Del celler de la família Paquet. Fermentació malolàctica 70% en bótes de roure i 30% en acer inoxidable, seguida d’una criança de 4 mesos en dipòsits d’acer inoxidable amb els sediments del raïm. Aquesta vinya està formada per 10 parcel·les diferents, i el celler és de dos germans.

Grecia

SAVATIANO (Savatiano  Attica) aromàtic amb buena acidesa.     26.50
–> Anyada 2022. La verema es fa a la nit i després el raïm fermenta en el seu propi llevat durant 10 dies en acer inoxidable. Cada 24h es treu el 10% del vi que hi ha al fons del dipòsit i s’hi posa el raïm fresc. Després es fa una criança de 10 mesos amb els sediments del raïm. Les vinyes es troben en una de les zones més càlides i seques de Grècia, una zona humida amb brises marines fresques. Dada curiosa: aquesta varietat és coneguda com el “raïm del dissabte” i és una de les més plantades de tot el país.

Italia

TENUTE SOLETTA SARDO (Vermentino  Cerdeña) versátil, fresco, marida bien con una variedad de platos y sabores.  30.00
Varietat de raïm: Vermentino
Anyada: 2023
Bodega: Tenute Soletta
Graduació alcohòlica: 13%
Zona: Cerdeña, Italia
–> Destaquen les intenses aromes de fruites cítriques i notes florals al costat de tocs d’herbes aromàtiques. Un equilibrat vi elaborat a l’illa de Sardenya, Per a la seva elaboració es realitza la verema a finals de setembre i, ja al celler, es vinifica mitjançant criomaceració a 0º durant 4 hores. El most resultant és traslladat a bótes d’acer inoxidable per al seu envelliment durant una mica més de 6 mesos amb les pròpies mares. Posteriorment, 3 mesos afinaran el vi en ampolla per comercialitzar-lo.  Acompanya a la perfecció tot tipus d’aperitius, així com primers plats que es basen en marisc, peixos, risottos i formatges frescos.

VINOS NATURALES, UN PASO MÁS ALLÁ QUE EL ORGÁNICO

Cataluña y resto de España

PIM PAM (Coupage catalán  Penedès) sin filtrar, afrutado.       27.00
Varietat de raïm: macabeo, malvasía, parellada, sumoll blanco y xarel·lo
Anyada: 2023
Bodega: Vinyes Singulars
Graduació alcohòlica: 11,7%
Zona: Alt Penedes, Tarragona
–> És un vi blanc aromàtic amb fragàncies de fruites blanques acompanyat de notes cítriques i records florals. A la boca és refrescant, viu i amb volum. Un vi amb una acidesa marcada, un pas agradable i fàcil de beure. Projecte del Penedès Vinyes Singulars crea un dels seus vins amb la frase “Pim Pam”, una expressió catalana que significa “ràpidament” i que dóna a entendre que es tracta d’un vi fàcil de beure que es consumeix al moment. Un vi fet a partir de la mínima intervenció que vol honrar els 6 segles que la família Seguí ha treballat en aquesta regió vitivinícola ubicada a 50 km de Barcelona (Catalunya). Un cop al celler, els raïms seleccionats són premsats amb suavitat i el most obtingut fermenta amb llevats autòctons en dipòsits d’acer inoxidable fins a aconseguir un vi natural, jove sense criança, sense filtrar, sense clarificar i sense addició de sulfurós. Marida molt bé amb Sushi, Verdures, Marisc, Peix blanc, Aperitiu, Carns blanques

LA VEREDA (PX  Granada) elegante, floral, frutos secos.       5.90/ 31.00
Blanc, funky
Varietat de raïm: Pedro ximenez y 5% perruno
Anyada: 2023
Bodega: Miguel Castro
Graduació alcohòlica: 12,3%
Zona: benavente alto, sierra de Montilla, España
–> Intens amb aromes de fruita fresca com pera i poma, closca de taronja amb fons de fruita de pinyol compotada. El 80% està fermentat en inox, l’altre 20% fermenta en bota que després de l’esbarjo s’acobla tot en un dipòsit • Aquí passarà 6 mesos sobre mares fines fins a embotellat. Sense clarificar pel que pot presentar sediments ampolles. Ideal per maridar amb peix, marisc, carn blanca i formatges.

Francia

ALINE AU PAYS DES MERVEILLES (Muscat  8m   Roussillon) 29.00
Nectarina, frutas tropicales   
Varietat de raïm: Moscatel
Anyada: 2022
Bodega: Alinebeing
Graduació alcohòlica: 12,5%
Zona: Rousillon, Francia
–> Organico y biodinamico certificado
–> Delicat, amb notes de fruita tropical i nectarina. Es presen el raïm directament i es realitza una fermentació espontània amb els seus llevats naturals per després tenir una fermentació malolàctica i finalment criar 8 mesos en grans bótes. Sense clarificació ni filtració. Ideal per acompanyar carns blanques, amanides, arrossos.

DOMAINE DE SAINTE-MARIE VIN JAUNE (Savagnin 36m Jura)
Delicioso, mineral, fresco estilo de vino oxidado típico de la región del Jura.      31.50
Varietat de raïm: Savagnin ouillé y Savagnin sous voile
BodegaDomaine de Sainte Marie
Graduació alcohòlica: 14,5%
Zona: Côtes du Jura, Francia
–> Un vi molt equilibrat Al nas te potents aromes a fruits secs, vainilles, amb notas de pa de motlle cru i mantega. de l’envelliment del raïm, es barregen i es cria en botes i botes de roure sota vel de portat durant 3 anys Maridatge: peix, carn blanca, quesos, aus de corral.

FEM UNA COSA MÉS ESPECIAL: BLANCS DE RIOJA SÓN DE MODA!

200 MONGES GRAN RESERVA BLANCO 2008 profund, excepcional.                                72.50
D.O.Q. Rioja (Espanya) 100%Viura (Macabeu)  24m en roure francès

PIRATA (MAGNUM, 1.5L) 2016 (Natural!) aromàtic, especiat, discret però molt viu.         135.50
Rioja/Segovia (Espanya) bodegas Contador Verdejo, Viura, Garnatxa, Malvasía (vinya vella)  7m, sense filtrar i fora del normal

ESCUMÓS

Catalunya

Cava

Cataluña y Resto de España

SHHH! ANCESTRAL (Parellada) delicoso toque de frutos secos   5.90/ 29.00
“Ancestral” és el mètode més antic de fer escumós, amb una sola fermentació en ampolla.

CAVA COLET-NAVAZOS BRUT NAT. (Xarel·lo  Penedès)   39.00
El Penedès es troba amb Andalusia Un cava elegant elaborat afegint xerès (pal tallat) en lloc de sucre com a licor d’expedició. Un veritable plaer i deliciós acompanyament d’una varietat de sabors al nostre menú.

FRANCISCO DE CALA VERMUT ESPUMOSO     32.00
Cadiz (Espanya), Bodega Reyes Magos Palomino & Pedro Ximenez (Oloroso 16 anys i Pedro Ximenez 5 anys)
Vermut escumós – bastant únic en el mon! Fet amb el mètode “champenoise”. Refrescant.

França

CHAMPAGNE LARMANDIER EXTRA BRUT    76.00
A.O.C. Champagne 100% Chardonnay  24m – biodinàmic
Champagne meravellós d’un productor amb consciència. Notes torrades, cítric, fresc.

EL POST-SOPAR

Cazapitas 12 Dulce blanco (vi semi-dolç)
   5.90 (100ml)29.00 (500ml)
   Albariño de verema tardana (9.5% vol.)

Par Vino Naranja (vi dolç)
  5.70 (100ml) 27.00 (500ml)
Fet amb pell de taronja, de Huelva (15% vol.)

Sereno ranci (La Vinyeta)
5.10 (100ml) 25.00 (500ml)
De l’Empordà. Fet amb Garnatxa. (15.5% alc.)