ZiryBlog: Inspiracions Gastronòmiques

Vinspiracions: Selecció de vins en el Ziryab

“À la Z” Capítol 4 – Vinspiracions, selecció de vins en el Ziryab
Benvinguts a la minisèrie de Ziryab, un vídeo bloc sobre diferents temes cada mes!
Subtítols disponibles en català, fent click al “cc”.

Aquest capítol és sobre els nostres vins, i com els triem. Canviem els vins cada 3-4 mesos, seleccionant vins de petits cellers familiars amb història. Ens encanta la passió darrere de l’elaboració del vi i busquem vins que fan servir varietats locals menys conegudes, busquem mètodes d’elaboració inusuals, com quan fan els vins a l’estil romà, fent servir àmfores d’argila per a la fermentació i l’envelliment, o vins envellits sota terra … vins naturals, vins ecològics, vins biodinàmics. Tots els nostres vins són orgànics i tenen una història. Passeu a provar una copa!

Còctels & Shisha @ Ziryab

“À la Z” Capítol 3 – Còctels & Shisha @ Ziryab
Benvinguts a la minisèrie de Ziryab, un video blog de Ziryab sobre diferents temes cada mes.
Els subtítols disponibles en català fent clic a “cc”.

Aquest capítol és sobre el nostre Lounge, i allò que el fa especial. Gestionat completament per persones sordes, el nostre objectiu és construir ponts, aconseguir que la gent obri la ment i connecti a diferents nivells. No només això, sinó que la fantàstica qualitat de les shishas, els còctels i sensació de joia amagada fan que sigui una experiència que val la pena repetir…

El Viatge Culinari

Capítol 2: El Viatge Culinari
Benvinguts a la minisèrie de Ziryab, un video blog sobre diferents temes cada mes.
Els subtítols estan disponibles en català, fent clic al “cc”.

Aquest capítol parla del concepte de “viatge culinari”: sortir a un restaurant no es tracta només del menjar, és molt més que això. Sempre som molt conscients d’això a Ziryab i disposem de maneres i mitjans per transportar-vos a tota la Mediterrània!

Un Toc de Palestina a Barcelona…

Per a tots aquells a qui sempre us ha intrigat aquest Estat de l’Orient Mitjà però mai heu tingut l’oportunitat d’anar-hi, Ziryab us l’apropa i us ofereix una manera autèntica de tastar-lo. Taybeh és una cervesa elaborada per una familia palestina a la zona de la Rivera Occidental, al bell poble de Taybeh, envoltat de turons i a on el sol brilla gairebé tots els dies de l’any – un clima mediterrani i cosí germà del que gaudim aquí a Barcelona.

Degut al conflicte israelià-palestí, les dificultats a les que s’enfronten aquests valents productors són superiors a les de qualsevol altre, especialment amb les traves en l’exportació de mercaderies i els controls rigorosos als que són sotmesos, ja que tot el producte ha de passar i ser validat per Israel abans de poder ser enviat a la resta del món, la qual cosa sovint implica retards i una no continuïtat del servei.

Malgrat tots aquests obstacles, any rere any la família Khoury ha après a perseverar i a fer una cervesa fantàstica. Després dels acords d’Oslo aconseguits l’any 1993, i quan semblava que la pau podia fer-se realitat algun dia (una fita que lamentable i amb el pas del temps s’ha tornat cada cop més i més utòpica) la família Khoury va decidir engegar la primera cerveseria artesanal a l’Orient Mitjà i demostrar al món el que era capaç de produir Palestina. Agafant com a base els mètodes de producció tradicionals alemanys, van utilitzar la “llei de puresa” Alemanya per a garantir la no addicció de conservants o additius al producte final, mantenint així l’essència pura d’una bona cervesa i la no alteració dels seus sabors originals.

Tot i les dificultats mencionades, Ziryab importa cervesa Taybeh a través del seu distribuïdor amb seu a Copenhaguen, oferint una àmplia gama de gustos: Taybeh rossa, blanca, ambre i negra. Totes elles fantàstiques, sorprenents i saboroses, i que a més a més combinen a la perfecció amb les tapes fusió i les shishes que ofereix Ziryab.

Vine a provar el gust de Taybeh, directament dels turons de Palestina, i dóna suport als productors palestins! El poble de Taybeh també és famós per celebrar una festa de la cervesa o Oktoberfest tots els anys, i si aconsegueixes ser per allà en aquesta època és una meravellosa ocasió per a gaudir no només de la Taybeh directa de la fàbrica, sinó també de les delícies gastronòmiques de la regió – Heu de pensar que, a part de cervesa, els palestins tenen una de les millors cuines de l’Orient Mitjà!

El caliu del Ziryab: La Cinquena Corda de la Tardor

La tardor ha caigut, grisa, magnànima, prolixa al damunt de Barcelona.

El vent càlid de l’estiu s’ha anat perdent pels carrers, tot just llisca sobre els bassals que d’entre les pedres es formen i borden diferent, ara, els gossos a la tardor.

La llum grogua del restaurant es fon amb el paisatge. Sembla el pa més fumejant, sembla com si et volgués abrigar, el vi negre s’ha crescut roig i enorgullit, són belles les gotes sumades a les aigües que dibuixen els vidres, la fusta competeix en història amb la història del lloc.

De sobte un soroll. Banyen de llum el carrer, tot ballant uns correfocs. Són petards? Ara el món succeeix fora, l’escala s’ho perd deserta i des de les teulades la vida sembla una festa. Creus que al Bill Evans li importi que ningú sembli escoltar-lo?

El so s’allunya. Deixa rera seu un fum que s’escampa, el temps torna a fer la seva i ens descobreix a tots somrient. És l’hora de sopar.

Quelcom pica, quelcom crema, tot és fresc, l’olor del menjar li va bé a les espelmes. Mira dins, menja poc a poc, la gent sembla feliç. Un vent fred bufa i ningú el pot veure. Silenci.

Què hi havia en aquest lloc fa cent anys? Podria fer-me un apartament preciós. Per què m’agrada ésser ací?
L’encant. No es pot explicar i potser per això es diu així, perquè un encanteri màgic ha caigut sobre nosaltres. Com el que té aquesta casa. Com el que té la tardor. Com quan sona silenciós el llaüt del Ziryab a la foscor.

Vine a veure’ns.

(Poema escrit sobre Ziryab, que – segons la llegenda – va inventar la quinta corda del laüt)

Els absoluts millors tapes a Barcelona Cap Off Bar Sessions amb les begudes alcohòliques

Barcelona, ​​malgrat la seva cultura i història, és també coneguda per la seva vida nocturna bastant activa . Nombrosos bars escombraries de la ciutat , proporcionant els vilatans i turistes per igual amb bones begudes i encara millor companyia . De fet, hi ha fins i tot els turistes que vénen específicament a Barcelona per buscar els nombrosos bars i degustar tant la beguda com sigui possible de cada un.

El lloc web de notícies Mirall va publicar una guia útil en línia de viatges a Barcelona el passat 3 juny 2014 , que no va deixar d’esmentar els bars de la ciutat . La guia passa per les enumeracions habituals de llocs d’interès turístic , però s’afanya a assenyalar que gairebé cada carrer lateral oculta un bar a punt per entretenir fins al més despistat de turistes. La guia recomana que els turistes han de provar la cervesa local , o una mitjana cervesa , mitja llimona amb gas “clara ” .

Tremuges Bar podrien volen trobar un lloc acollidor enmig de les seves llargues rondes de beure i alegria , però poden ser sorprenentment difícil de trobar aquests llocs a Barcelona. Els turistes poden provar determinats explorar entre algunes de les millors tapes absoluts a Barcelona per a un ajornament de la festa. L’ambient informal i relaxat de tapes són una gran manera de començar i acabar una nit de bar de rastreig .

Tapes es refereixen als establiments que serveixen tapes – petits plats d’aperitiu com que se serveixen juntament amb el licor . Per tremuges de barres es prepara per a una llarga nit de copes , un sopar que consisteix en tapes és el millor camí a seguir ja que els plats són prou petits per a ser menjat ràpidament i amb freqüència complementa bé amb els millors esperits d’Espanya. Fins i tot és possible que els turistes Bar Hop específicament per a tapes , el que els permet gaudir d’una àmplia gamma de petits plats i begudes al mateix temps .

Si bé molts bars de tapes serveixen més o menys els mateixos plats , familiars , alguns serveixen cuina regional que és únic i específic només al seu establiment . D’altres són aventurer , i serveixen tapes que són una fusió de la cuina d’altres països. Algunes tapes , com Ziryab , ofereixen altres serveis com shisha a Barcelona. Aquestes tapes peculiars són una visita obligada per a aquells que busquen una experiència única en el seu tipus , o per a aquells que se senten com tenir un canvi de ritme dels bars més populars .

( Barcelona guia de la ciutat : des de dinars mandrosos i snorkel a les nits salvatges de bar en bar , mirror.co.uk , 3 juny 2014 )

Experimentar Algunes de les tapes més autèntiques i millors a Barcelona

Tapes és el terme general per a la varietat d’aperitius i entrepans que ocupen un lloc destacat en la gastronomia espanyola . El que va ser un cop modestes menjars servits en entre copes de vi és ara una important tendència d’aliments que està arrasant a tot el món . Els establiments que serveixen tapes animen els clients a demanar diferents plats petits per formar un dinar gran i variada. Si bé hi ha un bon nombre de restaurants de tapes de tot el món, els puristes dirien que Espanya segueix sent el millor lloc per gaudir-ne.

Un article al Daily Mail Online de data 18 agost 2014 detalla com Gran Bretanya es va enamorar de la cultura de tapes . L’article planteja que a causa tapes menjador és molt més informal que un sopar formal, és bastant l’èxit en les festes. En efecte , l’article esmenta que molts clients estan comprant xoriços i olives per portar a casa l’experiència de tapes , però assenyala que el 74 % dels enquestats en l’enquesta d’un analista de retail dir que ” val la pena anar a Espanya específicament per al menjar i el vi ” .

La bellesa de tapes és que tot i ser servit en petites porcions , cada plat és una barreja perfecta de sabors tradicionals. Mentre que les tapes més famosos reben el reconeixement internacional a través de barres de tapes , hi ha algunes delícies provincials únics que només es poden gaudir dins de diferents regions d’Espanya. Aquells que busquen les millors tapes de la ciutat de Barcelona serà una grata sorpresa en descobrir la gran varietat de tapes que els espera .

Abans de començar a preguntar ” On Trobada tapes Bon ONU a Barcelona ? ” És possible que vulgueu familiaritzar-se amb la història d’Espanya i de la cultura per una mica. Gràcies al contacte amb els romans ( que van introduir les olives i altres productes ) i els moros ( que van introduir les ametlles , cítrics , espècies, kebabs , etc. ) , la cuina espanyola és en realitat una fusió de molts estils mediterranis i tapes no és una excepció. No han de ser sorpresos comensals per ser servit el kebab turc ocasional o mezze mentre beu el seu vi de Jerez, perquè aquestes plats fa temps que han entrat a la cuina espanyola.

Comensals aventurers que vulguin provar realment bones tapes ha de pensar en visitar els establiments amb un gir únic en els seus plats , com Ziryab . Tapes és una cultura del menjar en constant evolució , i no és sorprenent escoltar d’una barra de trobar un completament noves tapes. L’autenticitat és una cosa, però els comensals mai ha d’oblidar que tapes és tot sobre gaudir d’un bon àpat que es complementa amb una bona beguda.

( Font : Com Bretanya va aconseguir el gust per TAPES : Des de la paella de patates braves , milions estan ficant en el seu aliment favorit de vacances a casa, dailymail.co.uk , 18 agost 2014 )

Begudes espirituoses en les millors tapes a Barcelona fa que per a bona alegria i diversió

Aprendre a explorar l’art de la bona taula requereix explorar, així que tipus d’aliments van bé amb quina varietat de vins. Aquesta sonda es duplica quan s’està parlant de vins catalans , dels quals Cava s’ha convertit en el nom per buscar quan vostè està buscant per a qualsevol beguda de Catalunya . Un article publicat a l’agència de notícies català diu herència greco – romana de la regió fa que sigui un lloc viable per explorar les varietats de vi – que es pot posar en marxa en un lloc que serveix les millors tapes de Barcelona com Ziryab .

Continue reading “Begudes espirituoses en les millors tapes a Barcelona fa que per a bona alegria i diversió”

Les millors tapes a Barcelona afegeix Sorpreses per el seu Any Nou Començament

Si feliçment la benvinguda a l’Any Nou a Espanya , que sens dubte buscar un lloc per gaudir d’un sopar especial amb amics per desitjar bona sort per al proper any. Un lloc de tapes pot ser un dels millors llocs per a aquesta avinguda, fins i tot si l’ocasió ha de ser al voltant de la festa de l’Epifania . Irene Palmer , en la seva peça per a la vista a Espanya , escriu que tapes parla la mateixa essència de la cuina espanyola

Continue reading “Les millors tapes a Barcelona afegeix Sorpreses per el seu Any Nou Començament”